Την επαναλειτουργία του θεάτρου «Εμπρός» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στη νέα αστυνομική επιχείρηση σήμερα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ αναφέρεται στην «απαράδεκτη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το πρωί (24/5), που προσπάθησε να σφραγίσει ξανά το Θέατρο «Εμπρός» αυτή τη φορά με σιδερένια κάγκελα, επαναλαμβάνοντας την παρανομία της Πέμπτης, 20 Μαΐου», όταν το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε με τσιμεντόλιθους από συνεργείο.

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο» επισημαίνει η ΠΟΘΑ και συμπληρώνει: «Οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε την παράνομη παρέμβαση στο διατηρητέο κτίριο. Οι εργασίες σταμάτησαν μόνο όταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” και “Ανταρσία στις γειτονιές” απείλησαν με μηνύσεις. Κατόπιν ο εργολάβος με το συνεργείο ηλεκτροσυγκολλητών συγκέντρωσαν τα υλικά τους και αποχώρησαν».

Για τη νέα, σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ, το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» από ένα άδειο κτίριο μετατράπηκε εδώ και μια δεκαετία σε πολυδύναμο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής έκφρασης, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Κεντρική φωτογραφία θέματος: ©SOOC

Διαβάστε επίσης:

Εκκενώνεται και σφραγίζεται το Θέατρο Εμπρός