Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ανακοίνωσε ότι θα βραβεύσει με τιμητικό Χρυσό Λέοντα τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Τζέιν Φόντα.

Οι Χρυσοί Λέοντες θα απονεμηθούν την 1η Σεπτεμβρίου στους δύο πρωταγωνιστές, πριν από την προβολή της ταινίας εκτός συναγωνισμού “Our souls at Night” του σκηνοθέτη Ριτές Μπάτρα.

O διευθυντής της Μόστρας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δηλώνει για την Τζέιν Φόντα:

“Την ύπαρξή της σηματοδότησαν τα έντονα πάθη, ενώ τη βίωσε υπό το πνεύμα της ανεξαρτησίας από κάθε είδους ευπείθεια, με μια συγκινητική και ευάλωτη γενναιοδωρία. (….) Κυρίως ηθοποιός με τεράστια επιτυχία και ταλέντο πέραν του συνηθισμένου, η Τζέιν Φόντα βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστριών της σκηνής του σύγχρονου κινηματογράφου”.

Και ως προς τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ:

“Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, εμπνευστής και ιδρυτής αυτής της ιδιοφυούς κινηματογραφικής εμπειρίας, του φεστιβάλ Sundance: είτε βρίσκεται μπροστά ή πίσω από τις κάμερες μας συντροφεύει τα τελευταία 50 χρόνια της αμερικανικής ιστορίας με μια επιμέλεια, εξυπνάδα και μια ασύγκριτη χάρη”.

Στην ταινία “Our souls at Night”, οι ζωές δύο γειτόνων, οι οποίοι έχουν χάσει τους συζύγους τους και έχουν μείνει μόνοι, ενώνονται με αφορμή τη συμφωνία τους να περνούν τα βράδια τους μαζί, χωρίς σαρκική επαφή.

Οι δύο ηθοποιοί έχουν ξαναβρεθεί μαζί σε ταινίες όπως “Ξυπόλητοι στο πάρκο”,Ο ηλεκτρικός καβαλάρης“, “Η καταδίωξη” κ.α.


Πηγή: labiennale.org