Το βιβλίο «Tim – The Official Biography of Avicii» θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Sphere, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Avicii, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ, αυτοκτόνησε το 2018 σε ηλικία 28 ετών. Μεταξύ των επιτυχιών του Σουηδού DJ είναι τα «Wake Me Up» (με φωνητικά του Αμερικανού τραγουδιστή Aloe Blacc), «Hey Brother» (με τον Dan Tyminski) και «Sunshine» (συνεργασία με τον David Guetta).

Το επερχόμενο βιβλίο περιγράφεται από τον εκδοτικό οίκο ως «ευαίσθητη βιογραφία του εμβληματικού DJ που χάθηκε πολύ σύντομα».

Στην περίληψη ο Avicii χαρακτηρίζεται ως «μουσικός οραματιστής ο οποίος, μέσω της αντίληψής του για μελωδίες, ήρθε να καθορίσει την εποχή που η σουηδική και ευρωπαϊκή house μουσική κυρίευσαν τον κόσμο».

«Αλλά ο Τιμ Μπέργκλινγκ ήταν επίσης ένας εσωστρεφής και εύθραυστος νεαρός άνδρας που αναγκάστηκε να μεγαλώσει με απάνθρωπα γρήγορο ρυθμό» σημειώνεται στην περίληψη. «Μετά από μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που οδήγησαν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, σταμάτησε τις περιοδείες το καλοκαίρι του 2016. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ