Ο Βακάι, ο κάτοικος του χωριού Ντό, αποφασίζει να φύγει μακριά, για νέα μέρη και νέες εμπειρίες, μακριά από την καταπίεση και τον φόβο, μακριά από το σκοτεινό του χωριό. Με μοναδικά του εφόδια την καθοδήγηση της θείας του και την αγάπη του για  ελευθερία και περιπέτεια, το ταξίδι στον κόσμο ξεκινάει.

Στο ταξίδι του Βακάι συναντάμε παραδοσιακές μουσικές και χορούς τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών. Έτσι, μέσα από αυτό το παραμύθι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια του ανθρωπισμού σε αντιδιαστολή με την έξαρση του φυλετικού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που κατακλύζει την εποχή μας, παρακολουθούν τη σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των προσωπικών στόχων και ανακαλύπτουν τη σπουδαιότητα του δικαιώματος του λόγου και της ελευθερίας της γνώμης, ακόμα και μέσα σε ένα πλαίσιο εκφοβισμού.

Στο Τικ Τακ Ντο δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς θεατές να γνωρίσουν, με άφθονο χιούμορ, τους πυλώνες της κλασικής μουσικής (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν), με απώτερο σκοπό την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος τους για αυτού του είδους τη μουσική.

Κοινή ανάγκη των συντελεστών του Τικ Τακ Ντο αποτέλεσε η σύνθεση μιας παράστασης εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τη χρήση θεατροπαιδαγωγικών και μουσικοπαιδαγωγικών γνώσεων, με κύριο μέλημα την ανάπτυξη της κριτικής σκέψεις των παιδιών, δημιουργώντας “ενεργούς θεατές” και αποφεύγοντας την μετάδοση στείρου ηθικοδιδακτισμού.

**Σε παραστάσεις σχολείων παραχωρείται στους δασκάλους  εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες, ανά ηλικία, για ενασχόληση των τμημάτων μετά την παρακολούθηση της παράστασης.

Συντελεστές

Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου & Παναγιώτης Λαμπής

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Πρωτότυπη Μουσική – Στίχοι – Μουσική Διδασκαλία: Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Στρατής Στηλ

Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου

Χορογραφία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος

Κατασκευές: Παναγιώτης Αδάμ

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής

Φωτογραφία – Video: Φώτης Γαβριλάκης Πλέγας

Ερμηνεύουν: Γεωργία Γρίβα, Χρήστος Καπενής, Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Κωνσταντίνος Ντομουχτσής, Στρατής Στηλ, Αργυρώ Ταμβάκου