Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί.  Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν.

Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα.

Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

Επτά πρόσωπα, επτά προσωπικότητες

Ο σκηνοθέτης Τόμι Βίρκολα ήξερε ότι η Νούμι Ραπάς διέθετε και την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό εκτόπισμα για να υποδυθεί επτά διαφορετικούς χαρακτήρες. Η Ραπάς άδραξε την ευκαιρία και με την ενέργεια και την αφοσίωση που τη διακρίνουν, έφερε το εξωφρενικό αυτό project εις πέρας: «Ήταν εντελώς παρανοϊκό και τρομακτικό και διασκεδαστικό, αλλά μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες με πρόβες κατάφερα να μπω στο πετσί και των επτά κοριτσιών. Να κατακτήσω τα χαρακτηριστικά τους και να συνειδητοποιήσω ότι, κατά κάποιον τρόπο, καθεμία έχει και ορισμένα δικά μου χαρακτηριστικά».

H Δευτέρα είναι μία πανέξυπνη, σοφιστικέ, οξυδερκής, σκληρή και φιλόδοξη γυναίκα. Είναι εκείνη που αντιπροσωπεύει πραγματικά τον χαρακτήρα της Κάρεν Σέτμαν. Η διαφορά ανάμεσα στη Δευτέρα και τις αδελφές της είναι ότι κάνει τα πάντα βάσει κανόνων και κάνει πάντα αυτό που πρέπει. Για πάρα πολλά χρόνια είχε θυσιάσει τον εαυτό της για τους άλλους. Όταν συναντά όμως τον έρωτα της ζωής της, όλα ανατρέπονται.

Η Τρίτη είναι μία χαλαρή κοπέλα, που ακολουθεί ένα new age lifestyle. Είναι πολύ ευαίσθητη και νοιάζεται πολύ για τις αδελφές της. Είναι χαρούμενη και έχει χιούμορ. Μία εν δυνάμει χίπισσα.

Η Τετάρτη είναι αθλητική, σκληροτράχηλη, με αυτοπεποίθηση, μια πραγματική μαχήτρια! «Η Τετάρτη είναι αγοροκόριτσο. Της αρέσουν οι πολεμικές τέχνες και πάντα προπονείται. Είναι πρακτική και σκληρή», σχολιάζει η Νούμι Ραπάς.

Η Πέμπτη είναι η επαναστάτρια. Λατρεύει την ελευθερία της αλλά και τις αδελφές της, οπότε γίνεται η αρχηγός. «Είναι ατίθαση και νιώθει παγιδευμένη κάτω από τις συνθήκες διαβίωσης που έχει αναγκαστεί να ζει. Ανέκαθεν ήταν ατίθαση, δεν ακολουθούσε τους κανόνες και ήταν το αντίθετο από τη Δευτέρα. Αναλαμβάνει την ευθύνη και αυτή είναι στην πραγματικότητα η αρχηγός», λέει η Ραπάς.

Η Παρασκευή είναι ένα εσωστρεφές, ήσυχο κορίτσι, που είναι εξαιρετική σε θέματα τεχνολογίας, μαθηματικών και γενικότερα επιστημών. Η Ραπάς λέει: «Η Παρασκευή ζει στον δικό της κόσμο. Είναι πανέξυπνη αλλά δεν της αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους».

Η Σάββατο είναι εξωστρεφής, αστεία, πονηρή και σπιρτόζα, ένα πραγματικό party animal. Λατρεύει το ροζ χρώμα και της αρέσει να πίνει. Έχει μία θετική προσέγγιση στον τρόπο ζωής της, ενώ είναι και πολύ ρομαντική.

Η Κυριακή είναι τρυφερή, εμπαθής και θρησκευόμενη. Έχει ένα μητρικό στοιχείο, που την κρατάει προσγειωμένη. Αποτελεί την άγκυρα της οικογένειας.

Η Δευτέρα και η Πέμπτη είναι στην πραγματικότητα οι δύο πιο ξεχωριστές προσωπικότητες. Και οι δύο ονειρεύονται τη μέρα που θα μπορούν να ζήσουν ελεύθερες και ξέγνοιαστες από κάθε είδους περιορισμό.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τόμι Βίρκολα

Σενάριο: Μαξ Μπότκιν

Κέρι Ουίλιαμσον

Ηθοποιοί: Νούμι Ραπάς

Γκλεν Κλόουζ

Ουίλεμ Νταφόε

Μαρουάν Κενζάρι

Κρίστιαν Ρούμπεκ

Πολ Σβέρε Χάγκεν

Κλάρα Ριντ

Ρόμπερτ Βάγκνερ