Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει… γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει… γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη.


«Σκοπός της τέχνης δεν είναι να αντιγράφει τη φύση, αλλά να την εκφράζει».
Ιδου ορισμένα ερωτήματα για την τέχνη. Στην καλλιτεχνική φύση έχει προτεραιότητα η τέχνη ή ο έρωτας; Πόσα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ο καλλιτέχνης; Πως προσδιορίζεται ο καλλιτέχνης και πως το έργο τέχνης;


Οι απαντήσεις θα δίνονται έως 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείου Μπενάκη, από το θεατρικό οργανισμό Altra Terra. Μια πλειάδα ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Κλέων Γεωργιάδης, Ρόζα Προδρόμου, Μάκης Μπενάκης, Βύρων Κατρίτσης και ένα επιτελείο δέκα επιπλέον καλλιτεχνών, περιηγούνται στις αίθουσες του Μουσείου όπου με σύμμαχό τους τη σύγχρονη τεχνολογία και διάφορες μορφές τέχνης-από τη λογοτεχνία μέχρι τη ζωγραφική και από τη μουσική μέχρι τον κινηματογράφο-, κάνουν μια αναδρομή στην τέχνη προσεγγίζοντας σχεδόν όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα.


Κινητήριος δύναμη αυτής της διαδρομής, είναι το μυθιστόρημα του Ονορε ντε Μπαλζάκ, το Αγνωστο Αριστούργημα το οποίο θίγει διαχρονικά ερωτήματα σχετικά με την τέχνη μέσα από την συνάντηση τριών ζωγράφων.


Ο μεγάλος σε ηλικία και κύριος ζωγράφος Φρενχόφερ, ο Φρανσουά Πορμπύς, νεαρότερος σε ηλικία και ο ήδη αναγνωρισμένος ζωγράφος της Αυλής και ο φτωχός νεοφώτιστος Νικολά Πουσσέν. Το Αγνωστο Μυθιστόρημα γράφτηκε το 1831 και εκθέτει τις απόψεις του Μπαλζάκ για την τέχνη και επηρέασε σημαντικά μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάμπλο Πικάσσο εγκαταστάθηκε στο μέγαρο όπου διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγράφισε την Guernica.INFO
Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3671000