Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Ε.Α. Μπένετ με τίτλο «Τι είπε στ’ αλήθεια ο Γιούνγκ»…

… σε μετάφραση Μαργαρίτας Κουλεντιανού.

«Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ είναι από τις προσωπικότητες της ψυχολογίας για τις οποίες όλοι έχουν ακουστά, αλλά τα γραπτά τους είναι λιγότερο οικεία… Το Τι είπε στ’ αλήθεια ο Γιουνγκ προσφέρει μια εξαιρετική εισαγωγή στις κυριότερες ιδέες του Γιουνγκ, σε μια γλώσσα προσιτή στον καθένα. Ο αείμνηστος Ε. Α. Μπένετ ήταν προσωπικός φίλος του Γιουνγκ… Αντάλλασσαν ιδέες με επιστολές ή σε προσωπικές συναντήσεις για πολλά χρόνια, έτσι αυτά που έχει να πει ο δρ Μπένετ διαθέτουν μια αυθεντικότητα που δύσκολα συναντάμε σε άλλες πραγματείες για τον Γιουνγκ και το έργο του».
από την εισαγωγή του Anthony Storr, ψυχίατρος-συγγραφέας

Κάθε τολμηρή εικασία, κάθε σαρωτική θεωρία της ξεχωριστής εξηντάχρονης σταδιοδρομίας του ως αναλυτή ψυχολόγου προέκυψαν οργανικά από την καθημερινή δουλειά του Γιουνγκ ως θεραπευτή. Ο Γιουνγκ μελετώντας τη μυθολογία θεμελίωσε μια ολόκληρη νέα επιστήμη των συμβόλων και της ερμηνείας τους ως αρχετύπων στο «συλλογικό ασυνείδητο».

Σ’ αυτή την καλογραμμένη επισκόπηση, ο Μπένετ καλύπτει το υπόβαθρο και την ανάπτυξη της σκέψης του Γιουνγκ, τις ταξινομήσεις της προσωπικότητας, την ανάλυση των στοιχείων της προσωπικότητας, το ασυνείδητο, τα όνειρα, την ενεργητική φαντασία, τον αλχημικό συμβολισμό και τη φιλοσοφία, την ψυχοθεραπεία και τη σχέση του Γιουνγκ με τον Φρόιντ…

Ο Ε. Α. Bennet υπήρξε μελετητής του έργου και προσωπικός φίλος του Γιουνγκ. Πέθανε το 1977.