Η μουσική πρόταση του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου – με τέσσερις συναυλίες σύγχρονης μουσικής –  θα

παρουσιαστεί στις 16 & 17 Φεβρουαρίου και 23 & 24 Μαρτίου στο θέατρο του Πολυχώρου «ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ» του Δήμου Αθηναίων.

Ο συνθέτης – από το έργο του «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ» – θα παρουσιάσει στις δύοπρώτες συναυλίες του, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, τον κύκλο έργων «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ».

Περιλαμβάνονται τα έργα: α) Παραδοσιακό: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, για κουαρτέτο εγχόρδων. β) Παραδοσιακό: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ – ΑΡΝΗ, για πιάνο. γ) Παραδοσιακό: Κλειστός χορός ΑΡΓΙΘΕΑΣ, τρίο για βιολί, κλαρινέτο, πιάνο. δ) Παραδοσιακό: ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ, για κουαρτέτο εγχόρδων. δ) ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, σεξτέτο για κλαρινέτο, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.

Το Σάββατο 23/3 θα παρουσιαστούν τα έργα από τους κύκλους ΠΡΟΤΥΠΑ και ΣΥΜΦΩΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ, ενώ την Κυριακή 24/3 θα ακουστούν έργα επιλογές από τους παραπάνω κύκλους κα έργα των συνθετών Θόδωρου  Αντωνίου, Κωνσταντίνου Λιγνού, Ιάκωβου  Κονιτόπουλου και Ανδρέα  Τσελίκα. Για τα έργα των  συναυλιών στις 23,24/3,  θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση.

Όλες οι συναυλίες κλείνουν με  το σεξτέτο  ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ.

Παίζουν οι Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Απόστολος Παλιός (πιάνο), κουαρτέτο εγχόρδων L’anima: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (βιολί), Ελευθερία Τόγια (βιόλα) και Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο).

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και διοργανώνονται με τη στήριξη των: Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Μορφωτικού Ιδρύματος  Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ένωσης Μουσικοσυνθετών Συνθετών Στιχουργών Ελλάδος (Ε.Μ.Σ.Ε.) Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών. Την παραγωγή έχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτιστική Δράση – Ε.Μ.Σ.Ε.