Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε.

Μετά από πολυετή επαγγελματική ενασχόληση με την κεραμική η Θωμαή Κόντου χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό υλικό της δουλειάς της, την πορσελάνη.

Η πορσελάνη είναι ένα “δύστροπο” υλικό με μικρή πλαστικότητα που δυσκολεύει την διαμόρφωση της, είναι ιδιαίτερα εύθραυστη πριν ψηθεί και απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και προσοχή σε όλα τα στάδια επεξεργασίας της.

Στην έκθεση παρουσιάζονται από λιλιπούτεια κουτιά όλα διαφορετικά μεταξύ τους σε μεγάλη γκάμα από φόρμες και χρώματα μέχρι πολύ μεγάλες χρηστικές πιατέλες.

Η Θωμαή Κόντου πλάθει τα περισσότερα αντικείμενα στον τροχό και επιλέγει διακοσμητικές τεχνικές χάραξης, κοπής και κεριού που μοιάζει με εκείνη του μπατίκ. Τα γυαλώματα είναι δικής της σύνθεσης από φυσικές πρώτες ύλες (λ.χ. στάχτες βελανιδιάς) και όλα ψήνονται στους 1045C και 1280C αντίστοιχα.

Η παλέτα των χρωμάτων είναι αποτέλεσμα έρευνας και πολλών δοκιμών.

Η Θωμαή Κόντου σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής, χημείας, πορσελάνης, τεχνικής raku και Ιστορίας της Τέχνης.

Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Δείγματα της δουλειάς της έχουν παρουσιαστεί στο βιβλίο

του Peter Lane “ Contemporary Studio Porcelain” , στο περιοδικό “Κεραμική Τέχνη“ καθώς και σε πολλά έντυπα διακόσμησης.