Το έργο «Θυμωμένη μπετονιέρα», μια παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, θα παρουσιαστεί στο Gazarte τις Κυριακές του Δεκέμβρη, με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το περιβάλλον του, ο ασφυκτικός αστικός τρόπος ζωής και η ανεξέλεγκτη οικιστική ανάπτυξη, «μετασχηματίζεται» από τον Δημήτρη Μπασλάμ σ’ ένα χρωματιστό, παιχνιδιάρικο παραμύθι και παράσταση για αφηγητή και ζωντανή ορχήστρα, για μικρούς και μεγάλους με τίτλο: «Θυμωμένη Μπετονιέρα».  Μοναδική και ξεχωριστή η αφήγηση επί σκηνής του Αντώνη Καφετζόπουλου, όπως και η εξωστρέφεια και οι ερμηνείες των 8 εξαιρετικών μουσικών που συμμετέχουν.  Ο λόγος «παίζει» με ρίμες, παρηχήσεις, ομοιοκαταληξίες, μεταφορές, αλλά και με το μέτρο, το ρυθμό, τη μουσική και το τραγούδι.

Προηγούμενες επιτυχημένες παραστάσεις με τους ίδιους συντελεστές, αλλά και άλλους, όπως ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Φώτης Σιώτας, ο Δημήτρης Σωτηρίου, έχουν πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης με τον «Γαργαληστή» και στο «Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη» με τον «Αγισήλαγο».

«Θυμωμένη Μπετονιέρα» – Η ιστορία:
Όταν στο ραδιόφωνο ανακοινώνεται πως όλα πια έχουν χτιστεί και πως «ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ» πέφτει πανικός. Ο Λάμπης ο τενεκές, ο Αργύρης το Μυστρί, η Ντάλια το τούβλο και η υπόλοιπη παρέα τους τρέχουν στην Κική, τη Θυμωμένη Μπετονιέρα, που αν και θυμωμένη έχει συλλάβει το υπερσχέδιο Νο 1 και τους το ανακοινώνει. Να τα γκρεμίσουν όλα! Αυτό είναι το σχέδιο. Έτσι θα χτίσουν τα πάντα από την αρχή.  Όταν τα ξαναχτίσουν, βέβαια, θα τα ξαναγκρεμίσουν κι όταν τα ξαναξαναχτίσουν, θα τα ξαναξαναγκρεμίσουν. Δουλειά  για πάντα δηλαδή. Ο ενθουσιασμός παίρνει τη θέση του στην παρέα, που όμως πολύ σύντομα μετατρέπεται σε κάτι πολύ βαθύτερο. Ο ελεύθερος χρόνος που απολαμβάνουν όσο ο Μιμόζας γκρεμίζει τη χώρα, αλλά και η εικόνα που διαδέχεται το μαύρο τοπίο, τους κάνει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να ασχοληθούν με ουσιαστικότερα πράγματα,  να χαρούν τη ζωή και να μην θέλουν σε καμία περίπτωση να ξαναχτίσουν την χώρα με τον ίδιο τρόπο. «ΚΑΙΡΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!» αποφασίζουν. Και καταστρώνουν το υπερσχέδιο Νο 2…

Συντελεστές παράστασης:
Αντώνης Καφετζόπουλος: αφήγηση
Δημήτρης Μπασλάμ: Μπάσο, τραγούδι
Θανάσης Dzingovic: κιθάρα, τραγούδι
Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτα
Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα
Γιώργος Νικόπουλος: νυκτά, τραγούδι
Λουίζα Σοφιανοπούλου: τραγούδι
Edie Spaapen: κρουστά, , τραγούδι
Τάσος Μισυρλής: τσέλο
Γιάννης Κατρανίτσας: Κοστούμια
Ανδρέας Καραουλάνης: Βίντεο

Βιογραφικό:
Δημήτρης Μπασλάμ, γνωστός και ως ο Ληστής ο Γαργαληστής, Λαγός ο Αγησίλαγος ή η Θυμωμένη Μπετονιέρα! Το πραγματικό του όνομα είναι Δημήτρης Πασλαμούσκας και είναι μεγάααλος παραμυθάς. Πολύ μεγάλος! Η καταγωγή του είναι από την Έδεσσα και ζει στη Θεσσαλονίκη από τα 16 του χρόνια, όπου μετακόμισε για να σπουδάσει μουσική. Μπάσο η πρώτη του επιλογή. Ξεκίνησε να δουλεύει από πολύ μικρή ηλικία και να βιοπορίζεται αποκλειστικά από τη μουσική. Απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό μετά από τη συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή του στη μουσική μπάντα «Λαϊκεδέλικα», στη συνέχεια με τους «Επισκέπτες» του Γιάννη Αγγελάκα, με τους B Movies του Παύλου Παυλίδη, τον Μανώλη Φάμελο, τον Νίκο Ζιώγαλα, τη Δήμητρα Γαλάνη, τους Boomstate. Μπορούμε να τον θυμηθούμε να «φλερτάρει» με το κοντραμπάσο του χορεύοντας στις συναυλίες και να δίνει το δικό του, προσωπικό στιλ και ύφος στο ρόλο αυτού του οργάνου. Οι επιρροές του από διάφορους χώρους της ελληνικής κυρίως μουσικής, με μια αισθητική όμως εντελώς προσωπική και καινοτομική. Από φέτος θα διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας, Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.