Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου του 2019, το Bethel Woods, το Live Nation και το INVNT θα διοργανώσουν το «Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods: Γιορτάζοντας τη χρυσή επέτειο στην ιστορική περιοχή του φεστιβάλ Woodstock του 1969».

Το νέο φεστιβάλ θα είναι μια «μουσική, πολιτιστική και κοινοτική εκδήλωση για όλες τις γενιές» και θα περιλαμβάνει συναυλίες και παρουσιάσεις τύπου TEDx «από κορυφαίους φουτουριστές και ειδικούς της ρετρό τέχνης».

Woodstock (1969)

Το μουσικό Φεστιβάλ Γούντστοκ (Woodstock Festival) θεωρείται ευρέως ως μία ιστορική στιγμή στη μουσική ιστορία, καθώς και καθοριστικό σημείο για τη γενιά της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960. Προσέλκυσε ένα ακροατήριο άνω των 400.000 ατόμων. Παρότι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει για τρεις ημέρες σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στη Νέα Υόρκη, από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου του 1969, τελικά κράτησε τέσσερις ημέρες λόγω της τεράστιας επιτυχίας του. Μάλιστα, πολλά μουσικά συγκροτήματα δεν κατάφεραν ποτέ να φθάσουν στο χώρο του φεστιβάλ, παραμένοντας στο αεροδρόμιο, λόγω του τεράστιου αριθμού των θεατών.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου. Το Rolling Stone το κατέγραψε ως μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock and roll.

Οι σημαντικότεροι συμμετέχοντες ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, οι Who, οι Jefferson Airplane, οι Grateful Dead, οι Band, οι Crosby, Still, Nash & Young, o Ρίτσι Χέιβενς, ο Πωλ Μπάττερφιλντ και o Κάντρυ Τζο ΜακΝτόναλντ.