Μια συναυλία που ήρθε ως επιστέγασμα της συστηματικής δουλειάς και αφοσίωσης στην εκπαίδευση και ανάδειξη νέων Ελλήνων μουσικών.

Η ΕΛΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, απέσπασε θερμή υποδοχή από το γερμανικό κοινό, το οποίο την χειροκροτούσε όρθιο και το οποίο η ορχήστρα αντάμειψε με αλλεπάλληλα encore.

Ενδεικτική είναι και η κριτική της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel:

“Το κοινό δεν θέλει να αφήσει την ορχήστρα να φύγει. Το ντεμπούτο της Ελλάδας στο Young Euro Classic Festival είναι τόσο θριαμβευτικό που τελικά τα φώτα της αίθουσας και η μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού του μαέστρου, δίνουν το στίγμα τους για το οριστικό τέλος των encore. Πρόκειται για μια πολύ νέα νεανική ορχήστρα που έχει τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση. Τα Ελληνόπουλα μετέφεραν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα από τη σκηνή του Konzerthaus, την οποία συνέθεταν η ειλικρινής φιλοδοξία τους και η χαρά του να παίζουν μουσική μαζί. Αυτό προασπίζεται και ο Διονύσης Γραμμένος, ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας, του οποίου η διεύθυνση είναι μια άνετη πρόσκληση για ακριβή απόδοση”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ήταν εμπνευσμένο από την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, συνδέοντας την «Hρωική» Συμφωνία Αρ. 3 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με επιλεγμένους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα από πόλεις και περιοχές σταθμούς της Επανάστασης του 1821.

Ολόκληρη η συναυλία της ορχήστρας θα μεταδοθεί σε live streaming την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 από την σελίδα της ΕΛΣΟΝ στο Facebook.