Από τις εκδόσεις Οδός Πανός κυκλοφορεί το βιβλίο Θόρυβος Έργα 2009-2016 του Ιάσονα Σίγμα με εικαστική φιλοτέχνηση της Ειρήνης Τατάκη.
Θόρυβος-Strip-Μακιγιάζ-Πιάσε-philoxenia-Σ.Μ.Μ.Ο.Π. Έξι Έργα. Έξι Τόποι Θεατρικοί. Έξι διαφορετικά Περάσματα, από τα οποία το Σώμα, πενθώντας τον εαυτό του, στο Τεχνολογικό Ολοκαύτωμα, πραγματοποιεί την Είσοδο στη Νέα Εποχή. Παρανάλωμα στα χαλάσματα των πάσης φύσεως δικτατοριών του. Της πολιτικής Εξουσίας. Του Φύλου. Της ίδιας του της Σεξουαλικότητας. Ρωτώντας τι είναι Αγάπη. Ανοίγοντας στο Ανάπηρο. Στο Αρχι-Ευνουχισμένο. Στο Σώμα γυμνού πλέον Πόνου, Σώμα καθαρής Πληγής, επέκεινα Ηδονοδύνης. Στο Σώμα του Αποσπάσματος, που μιλώντας ή και σιωπώντας, δεν επιστρέφει αιώνια, με βούληση να επικρατήσει, στα νεοκαπιταλιστικά τα πρότυπα. Στο Σώμα το Υπερ-Έμφυλο, στη θέση Υπερ-Ανθρώπου, που αναδύει επάνω του μία καινούργια Σκέψη. Έναι καινούργιο Cogito. Νέο Στοχασμό Θανάτου. Στο Σώμα το Εσταυρωμένο, στις στάχτες της παλιάς θρησκείας, που γεννάει από τα κομμάτια του Πρόπλασμα Νεανθρώπου.
Ο Ιάσονας Σίγμα, (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Σδρόλια), είναι διδάκτορας Φιλοσοφίας και Ψυχανάλυσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και σολιστικό πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στην Ανώτατη Σχολή Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών της Στουτγάρδης.

Τα θεατρικά του έχουν βραβευτεί (Ά Βραβείο) από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών («Μακιγιάζ») και τον Διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων για νέους θεατρικούς συγγραφείς του Υπουργείου Πολιτισμού («Θόρυβος»). Το «Μακιγιάζ» παρουσιάστηκε αναλογιακά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του Post-Forum Festival (Ιανουάριος 2014), ενώ ο «Θόρυβος» παρουσιάστηκε από την Bijoux de Kant στο Θέατρο Τέχνης τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του Αναλογίου για το Σύγχρονο Νέο Ελληνικό Θεατρικό Έργο.
Η ποιητική του σύνθεση «ΧΡΟΝΟΣΩΜΑ» συμπεριλήφθηκε στις βραχείες λίστες του Αναγνώστη για το έτος 2014 στην κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενοι-Ποίηση, ενώ η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ συστήνοντάς τον στο ευρύ κοινό, συνομίλησε με το «ΧΡΟΝΟΣΩΜΑ» με σπαράγματα από όλο της το έργο, σε ένα, για πρώτη φορά συντελούμενο, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει», υβριδικό, ποιητικό πείραμα.