Το Μουσείο Μπενάκη προσκαλεί το κοινό στα εγκαίνια της εγκατάστασης-αφιερώματος στον γλύπτη «Θόδωρο» με τίτλο «Υπερ-Τύμβιο αφιέρωμα» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 στις 20.00 το βράδυ.

Τη μέρα των εγκαινίων θα αποκαλυφθεί στο αίθριο του Κτηρίου της Οδού Πειραιώς, η εγκατάσταση ενός εμβληματικού νέου έργου, κατασκευασμένου ειδικά για το χώρο.

Πρόκειται για ανάρτηση από συρματόσχοινα του έργου Υπερτύμβιο Αφιέρωμα.

«Μια μετέωρη ζυγαριά ισορροπεί στον τροχό του χρόνου, ζυγίζοντας την ουσία της λέξης-έννοιας ΤΕΧΝΗ – ART με «μέτρο βάρους» την ξύλινη «Ματράκ-Φαλλός», με αντίστιξη στο έδαφος την γήινη πράσινη καρδιά με πραγματικό γρασίδι και κόκκινα άνθη, όπου η Τέχνη «σπέρνει’-καλλιεργεί την ποιότητα ζωής και γονιμοποιεί τον Πολιτισμό».

Με πλαίσιο το Υπερ-Τύμβιο Αφιέρωμα προγραμματίζεται στον ίδιο χώρο performance με τίτλο Γλυπτική 2011 = Αφή + Λίγη Γεύση με αναφορά στην ομώνυμη performance που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 1973. Η αναφορά στο 1973 υποδηλώνει για τον καλλιτέχνη τους κύκλους της ζωής και της τέχνης στην αναζήτηση της συνέχειας, στη διαχρονικότητα. Στο τελετουργικό θα χρησιμοποιηθούν βασικά υλικά που θα προέρχονται από την γενέτειρά του: κρασί, λάδι, όσπρια-καρπούς, τους οποίους θα σπείρει στον πράσινο τύμβο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, καθώς και παρουσίαση της έκδοσης αφιερωμένης στο έργο του καλλιτέχνη.

Διοργάνωση : Μουσείο Μπενάκη