Η αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας

του Θοδωρή Χατζηχριστοδούλου, με τίτλο «Ιστορίες φωτός». Στη σειρά των φωτογραφικών έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση, το ενδιαφέρον του δημιουργού εστιάζεται στο φως, καθώς αυτό αγγίζει τον κόσμο και δημιουργεί το παιχνίδι των χρωμάτων και των υφών, των σχημάτων και των αντανακλάσεών τους.

Η κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, σε κείμενό της για το έργο του φωτογράφου, αναφέρει:

“Η έμφυτη ευαισθησία του Θοδωρή Χατζηχριστοδούλου σχετικά με τις χρωματικές τονικότητες, τους συνδυασμούς και τις λεπτές, συμβιωτικές τους αντιπαραθέσεις, τον οδηγούν συχνά στην επιλογή των πλάνων του, που τα αντλεί απο την φύση.

Στις φωτογραφίες του, ανεξάρτητα αν αυτές τις εμφανίζει σε μικρότερα ή μεγαλύτερα μεγέθη, πρωταγωνιστεί ένας εσωτερικευμένος λυρισμός, ο οποίος αναδύεται ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του ψυχισμού και της αύρας που αποπνέει καθένα από τα τοπία του.

Παρατηρώντας κανείς τα περιεκτικής έντασης, λιτά, μινιμαλιστικά σχεδόν και λακωνικά τοπία του Θοδωρή Χατζηχριστοδούλου, διακρίνει πως τα περισσότερα αποτυπώνουν ώρες της αυγής ή του δειλινού, με την ομιλητική τους σιωπή να κυριαρχεί, υποδηλώνοντας την γένεση, τις σταδιακές μεταπλάσεις και τους αναβαθμούς του φωτός και των χρωμάτων, μέχρι τις μετουσιωτικές τους παραμέτρους.

Τα στοιχεία αυτά, είναι εκείνα που εικαστικά διαπραγματεύεται στα πλάνα του ο καλλιτέχνης, προσδίδοντας μια μεταφυσική διάσταση, στις προσωπικές του εντέλει βιωματικές όψεις της φύσης, στην οποία μας μεταφέρει. Πρόκειται για μια φύση οικεία και ταυτοχρόνως άγνωστη, αναγνωρίσιμη και την ίδια στιγμή αινιγματικά παράδοξη, η οποία φέρνει στο φως της συνείδησης όλων όσων την αντικρύζουν, την αίγλη του απροσδόκητου, καθώς οι ευκρινείς, κατα τα άλλα, φωτογραφίες του καλλιτέχνη, με την διαφάνεια και την διαύγειά τους, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την υποβλητικότητά τους, αποκαθηλώνουν τα ορατά, δραστηριοποιώντας συμμετοχικά την φαντασία και τους συνειρμούς του θεατή.”

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011.