Το έργο δημιουργείται ως αποτέλεσμα ενός χοροθεατρικού εργαστηρίου, από το σύνολο των ερμηνευτών που το αποτελούν.

Είναι το πρώτο στάδιο του πειράματος τους και ταυτόχρονα είναι έργο που διαμορφώνεται σταδιακά, σαν μια ατελείωτη σκάλα με εκτεθειμένο το κάθε σκαλοπάτι της. Στην επόμενη φάση του, το έργο θα ωριμάσει και θα εξελιχθεί ως μορφή και περιεχόμενο.

Η Phase 0 είναι η πρώτη έκφραση του συνεχόμενου πειράματος που λαμβάνει χώρα στο χοροθεατρικό εργαστήρι αυτού του συνόλου ερμηνευτών.

 

Παράλληλα με το ρεπερτόριό τους, το όραμα τους είναι να αναπτύσσουν και να διερευνούν ένα έργο που διαμορφώνεται σταδιακά ανά τα χρόνια και προσεγγίζεται διαρκώς από διαφορετικές οπτικές. Το έργο παραμένει πάντοτε υπό κατασκευή και ξεδιπλώνεται σε στάδια/ φάσεις. Η κάθε φάση είναι ένα μομέντουμ, μια εκδήλωση, μια κορύφωση του τρέχοντος πειράματος.

Ο αμετάβλητος πυρήνας είναι τα άτομα που συμμετέχουν και αποτελούν το πείραμα και οι γλώσσες έκφρασης που γεννιούνται και αναπτύσσονται στο εργαστήρι. Αυτός ο πυρήνας προσεγγίζεται και πλάθεται εκ νέου στην κάθε φάση από διαφορετικούς συντελεστές και κλάδους έτσι ώστε η κάθε φάση να παρουσιάζεται κάθε φορά μέσα από νέες φόρμες και διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα.

Μια ατελείωτη σκάλα με εκτεθειμένο το κάθε της σκαλοπάτι.

Η κυρίαρχη τάση του πειράματος είναι ότι φέρει το χαρακτηριστικό της συνεχόμενης εξάντλησης και μεταμόρφωσης ενός αρχικού ευρήματος ή πρωτόλειου υλικού.

Στη Phase 0 ο πυρήνας προσεγγίζεται μέσα από την αντίληψη του ήχου σε διάδραση με το δρώμενο (Γιώργος Κραββαρίτης) και την αντίληψη του σχεδιασμού/κατασκευής κοστουμιών (Χριστίνα Χριστοδούλου-It’s a shirt) ως κύριο στοιχείο του παραστατικού σώματος.

Το αποτέλεσμα της Phase 0 είναι μία performance διαμορφωμένη μέσα από ψηφιακά μέσα. Η απόφαση του να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό έργο γεννήθηκε, όχι λόγω των καιρών που περιορίζουν την παραστατική παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά από τις δραματουργικές ανάγκες και σκοπούς του έργου να ολοκληρωθεί μέσα από ψηφιακά μέσα και εργαλεία.

Το έργο θα δομηθεί και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ERGO Collective στη Αθήνα όπου λαμβάνει χώρα το εργαστήριο.

Η κάθε γωνία και σημείο στο χώρο αποκτούν μία ιστορία, λειτουργώντας ως θύμηση, καθώς σημαίνουν έναν τόπο για τους ερμηνευτές.

Θύματα της ίδιας κατάστασης, αυτής του να είσαι άνθρωπος, οι ερμηνευτές δημιουργούν ένα μωσαϊκό από διηγήματα και συνθήκες.

Το THIS IS A SPACE: PHASE 0 είναι ένα κολλάζ από ιστορίες και χαρακτήρες που έρχονται σε αντιπαράθεση στο χώρο όπου εκθέτουν την μικρή τους κοινωνία από απροσάρμοστους.

Ο χαρακτήρας αναδύεται από το μικρόκοσμο του κάθε ερμηνευτή σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τις αλήθειες τους. Αυτό το έργο είναι ένα παράθυρο με θέα τις πραγματικότητές τους.

στο χώρο:

ΞΈΝΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΥ, η κυρία που αναμένει
ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΓΙΑΤΗ, η Κα Κυκλοθυμία αψηφά την βαρύτητα
ΞΕΝΙΑ ΣΤΑΘΟΥΛΗ, o ηθικός αυτουργός
ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, o χαμαιλέοντας που πεθαίνει από αβάσταχτη λύπη
ΠΑΥΛΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ, ένας αθώος φορέας θανάτου
ΔΑΝΑΗ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ, η δασκάλα χορού με τάσεις να διχοτομεί τον εαυτό
ΕΛΙΝΑ ΔΕΜΙΡΤΖΙΟΓΛΟΥ, o βασιλιάς που δεν είναι βασιλιάς
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ, o τυφλός που είδε το φως αλλά ήταν τοξικό

credits

Σύλληψη/ σκηνοθεσία/ χορογραφία/ καλλιτεχνική διεύθυνση: ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ηχητικό τοπίο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ
Βοηθός χορογράφου: ΞΕΝΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΛΟΥ
Σχεδιασμόςκοστουμιών: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Οπτικό υλικό/documentation: ΖΩΗ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ
Φωτιστική επιμέλεια:Klaus Shehaj
Μοντάζ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΛΣΟΝ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Κινηματογράφηση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΛΣΟΝ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ, KLAUS SHEHAJ
Animation: ΖΩΗ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ
Χώρος: ERGO COLLECTIVE