Το 73ο Φεστιβάλ Καννών αναβλήθηκε, ωστόσο η Αγορά του, το Marché du Film θα πραγματοποιηθεί online από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου. Και η δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» αναζητά πρότζεκτ.

Η συμμετοχή της Αγοράς του ΦΚΘ στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché duFilm του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Ειδικά φέτος, λόγω του κορονοϊού, οι πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ) που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στους sales agents, τους διανομείς και τους προγραμματιστές που θα συμμετάσχουν στο διαδικτυακό Marché du Film των Καννών. Περισσότερες πληροφορίες για το διαδικτυακό «Thessaloniki Goes to Cannes», θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναζητούμε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα στο στάδιο post-production. Χρειαζόμαστε προς αξιολόγηση τουλάχιστον 20 λεπτά της ταινίας. Η προθεσμία υποβολής πρότζεκτ είναι η Τρίτη 21 Απριλίου 2020.

Για να στείλετε τις προτάσεις σας και για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected]