Από τις 19 έως τις 30 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με άρωμα από το παρελθόν και νοσταλγική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας των Ιωάννη Ασημακόπουλου και Δημήτρη Τσεβά με θέμα τα Θερινά Σινεμά.

Στην έκθεση, που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν 30 περίπου ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες καλύπτουν 2 θεματικές ενότητες, Χώροι και Άνθρωποι, και συνοδεύονται από το ομότιμο φωτογραφικό λεύκωμα, όπου περιλαμβάνεται το συνολικό έργο των φωτογράφων.

Η προσέγγιση του θέματος στηρίζεται σε μια φωτογραφική περιγραφή των χώρων, των ανθρώπων και της ατμόσφαιρας που περιβάλλει αυτούς τους τόσο ιδιαίτερους και ξεχωριστούς κινηματογράφους (παγκόσμιο φαινόμενο), οι οποίοι μέσα από την 90χρονη παρουσία τους έχουν σημαδέψει την ελληνική κοινωνία και τη ψυχαγωγία της. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των θερινών σινεμά έχει μειωθεί δραματικά.

Η υλοποίηση του θέματος απαίτησε την αποκλειστική απασχόληση των δυο φωτογράφων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 4 ετών, 2006 με 2009, οι οποίοι μετά από επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, φωτογράφισαν περισσότερους από 70 κινηματογράφους στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.