Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τέχνη στη γη της μαστίχας εντάσσει στις εκδηλώσεις του τα Θεοδωράκεια, τα οποία αποκτούν πλέον Μεσογειακή υπόσταση και διεθνή εμβέλεια.

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου, από τις 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Καστρομηνάς), θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια εκρηκτική συνάντηση δώδεκα μουσικών και οκτώ χορευτών επί σκηνής, με τη μουσική και τα τραγούδια από τη Βενετσιάνα του Νίκου Ξυδάκη, το συγκρότημα  Encardia (Ελλάδα) και τον Roberto Licci (Ν.Ιταλία)  και  τους ανεπανάληπτους Malalingua (Ν.Ιταλία).

Μαζί τους το χορευτικό ντουέτο παραδοσιακής ταραντέλας  Ballo Del Mare  και η ομάδα σύγχρονου χορού  Chameleon.

Την επόμενη μέρα η Oρχήστρα του Δρόμου, με τη συμμετοχή του «Κήπου με τις τρομπέτες» του Φώντα Τζανίνη, έρχονται επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Καστρομηνάς).

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Έλλη Πασπαλά, ταξιδεύουν την παράσταση τους με τίτλο:«Η Ορχήστρα του Δρόμου», συναντά τους ήχους και τις φωνές της Μεσογείου.

Μαζί τους ο Πορτογάλος Duarte και η Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία. Συμμετέχει επίσης «Ο Κήπος με τις τρομπέτες» υπό τη διεύθυνση του Φώντα Τζανίνη, εμπλουτίζοντας τη συναυλία με τη λάμψη και τα ηχοχρώματα των χάλκινων πνευστών του Ιονίου.