Το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Τέχνης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με στόχο να τεθεί η τέχνη στη χάραξη καθαρών οριζόντων και αξιών.

Μπροστά στη φανερά και κραυγαλέα ανησυχητική παρακμή της φύσης και του περιβάλλοντος, μπροστά στην ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεπέρασε τα οικολογικά περιθώρια της γης, μπροστά σε καταστροφές βιβλικών διαστάσεων του πλανήτη και το εναγώνιο παγκόσμιο αίτημα του σύγχρονου ανθρώπου για τη σωτηρία του, στο συνέδριο θα αναζητηθούν λύσεις που θα εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος θα εξακολουθήσει να προοδεύει αλλά και – κυρίως – να ζει.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Μουσεία αθροίζουν τις φωνές τους στο συνέδριο, ανταλλάσσουν απόψεις, συζητούν διεξοδικά και προτείνουν την ΤΕΧΝΗ ως προϋπόθεση παιδείας και καθοριστικό πυλώνα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Συγχρόνως στο Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενείται η έκθεση ECO ART, 26 Καταξιωμένων Καλλιτεχνών εστιασμένη στο Δένδρο, το Δάσος και την Ανακύκλωση. Η έκθεση θα ανοίξει την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.