Η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς στη Γαλλία, για το 2014, έρχεται την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Το «Θεέ μου, τι σου κάναμε;», του Φιλίπ Ντε Σοβερόν, είναι μία κωμωδία που αναπαράγει όλα τα αστικά οικογενειακά κλισέ, ενώ σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων στη Γαλλία, αφού η προσέλευση ξεπέρασε τους 8 εκατομμύρια θεατές.

Ο Κλοντ (Κριστιάν Κλαβιέ) και η Μαρί (Σαντάλ Λομπί) είναι ένα παραδοσιακό, αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν –προσωρινά- μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Μόνο που τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα.

Η κωμωδία του Φιλίπ Ντε Σοβερόν, αναδεικνύει τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες οι οποίες προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά, αλλά οι φόβοι και τα κοινωνικά στερεότυπα δεν τις αφήνουν. Μέσα από την ταινία του, θίγει τον συντηρητισμό και καυτηριάζει τον φόβο και την επιθετικότητα απέναντι στον διαφορετικό “άλλο”. Αίσθηση προκαλούν οι πολύ έξυπνες ατάκες, ενώ ο Κριστιάν Κλαβιέ στο ρόλο του πατέρα, είναι πραγματικά απολαυστικός.

Η ταινία μετά την προβολή της, θα είναι διαθέσιμη στις υπηρεσίες Nova On Demand και  Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!