Το φύλο σαν κλειστό και ανοιχτό τραύμα: Από τη μίμηση και την ταυτότητα στο γίγνεσθαι
Oμιλήτρια: Χλόη Κολύρη

Επιστημονική επιμέλεια-συντονισμός: Ιωσήφ Βιβιλάκης

Σύνδεσμος συμμετοχής: εδώ.

Στη δωδέκατη συνάντηση των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Θέατρο-Τραύμα-Θεραπεία» στο επίκεντρο της συζήτησης είναι το φύλο..

ΧΛΟΗ ΚΟΛΥΡΗ

Η ψυχίατρος-αναλύτρια Χλόη Κολύρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Ελληνικής Αντιψυχιατρικής και δραστηριοποιείται σε συλλογικότητες και στις σπουδές φύλου. Εργάζεται ως διδάσκουσα αναλύτρια και έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, κείμενα των Gilles Deleuze, Felix Guattari, Gaytri Chakravorty Spivak και Jacqueline Rose. Το 2017 εκδόθηκε το βιβλίο της Χλόης Κολύρη «Το φύλο σαν δόλωμα: Ψυχανάλυση, Πολιτική και Τέχνη» από τις εκδόσεις Πατάκη.

ΘΕΑΤΡΟ-ΤΡΑΥΜΑ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – λίγα λόγια για τη δράση

Οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις μεταδίδονται απευθείας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom και μέσω των κοινωνικών δικτύων του Τμήματος. Απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, στους/στις υποψήφιους/ες διδάκτορες, στους αποφοίτους, στους φίλους του Τμήματος και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολουθεί συζήτηση, στην οποία καλείστε όλοι να συμμετάσχετε.
Η συμμετοχή/παρακολούθηση είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Αναλυτικό πρόγραμμα: εδώ.