Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο project με δεκατέσσερις ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, που υπογράφει και την απόδοση στα ελληνικά (βασισμένη στην αυτολεξεί μετάφραση από το πρωτότυπο από την Ε. Κύργια).

Η ματιά στην παράσταση, που θα περιλαμβάνει κινηματογραφημένα μέρη, θα είναι απόλυτα σύγχρονη, με τους υπολογιστές και το Photoshop να αντικαθιστούν το φωτογραφικό θάλαμο. Τρεις μεγάλες οθόνες θα λειτουργούν παραπληρωματικά της σκηνικής δράσης, μεταφέροντας μας τα τεκταινόμενα στα ενδότερα των σπιτιών και στο κοτέτσι όπου ζουν οι πάπιες και τα υπόλοιπα πτηνά, ενώ θα εστιάζουν σε κοντινά πλάνα ανθρώπων που φωτογραφήθηκαν και υπόκεινται στην ψηφιακή επεξεργασία του Photoshop. Η θεατρική δράση θα συνυπάρχει με την κινηματογραφική, έτσι ώστε η πραγματικότητα να διαθλάται συνεχώς σε πολλαπλές εικόνες που θα συνθέτουν ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Το κοινό θα επιλέξει ποια «πραγματικότητα» θα αποφασίσει να πιστέψει. Μια πλειάδα ικανότατων συντελεστών της παλαιότερης και της νέας γενιάς θα πλαισιώσουν τη μεγάλη αυτή παραγωγή.

Ως δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Πορεία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η αναπάντεχη διασκευή για το θέατρο του μυθιστορήματος Το Ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση (Βραβείο «Διαβάζω», 2009), που υπογράφει η Ε. Κύργια. Το έργο μας μεταφέρει απευθείας στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, όπου οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, αλλά η συμφιλίωση είναι απαραίτητη για όσους συνεχίζουν να υπάρχουν.

Περαιτέρω, το πρόγραμμά περιλαμβάνει μία συμπαραγωγή με την Εταιρεία Λυκόφως, τη Βεατρίκη, βασισμένη στην Κόρη του Ραπατσίνι του σημαντικού Αμερικανού πεζογράφου Ναθάνιελ Χώθορν, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίζου και Δανάης Ρούσσου, τη φιλοξενία της επιτυχημένης παράστασης ο Αδαής και ο Παράφρων του σπουδαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, την περιοδεία της Μεγάλης Χίμαιρας του Μ. Καραγάτση σε Ελλάδα και εξωτερικό και την επανασύνθεση της Λήθης του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

Η Μεγάλη Χίμαιρα : Tελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα.
Από 19/9/2017 έως 8/10/2017

Η Μεγάλη Χίμαιρα: Περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό:
Από 05/04/2018

Ο Κήπος του Ραπατσίνι:
Από 12/10/2017

Η Αγριόπαπια:
Από 22/11/2017

Λήθη: για 12 μόνο παραστάσεις.
Από 5/12/2017

Ο Αδαής και ο Παράφρων:
Από 16/01/2018

Το Ευχαριστημένο:
Από 22/2/2018


Διαβάστε επίσης: Η Αγριόπαπια του Ίψεν έρχεται το Νοέμβριο στο Θέατρο Πορεία!