Με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη, αλλά και βοηθούς εισηγητές τους συγγραφείς Μάνο Κουνουγάκη και Ανθή Τσιρούκη, η τρίτη ακαδημαϊκή χρονιά της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής που ίδρυσε ο Δημήτρης Τάρλοου πριν από τρία χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου του 2022 και θα περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητους μεταξύ τους κύκλους εκπαίδευσης και συγγραφικής πυροδότησης πάνω σε όλα τα στάδια της δραματουργικής δημιουργίας.

Στις 32 εβδομαδιαίες συναντήσεις των τριών κύκλων, θα διδάξουν οι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Κουνουγάκης στον Πρώτο κύκλο, οι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Τσιρούκη στο Δεύτερο κύκλο & oι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Κουνουγάκης στον Τρίτο κύκλο.

Παράλληλα στη Σχολή Πυροδότησης, θα διδάξουν και προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους του θεάτρου, ως προσκεκλημένοι διδάσκοντες.

Στη Σχολή του Πορεία, θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως συμμετοχή και παρακολούθηση όλων των συναντήσεων μέσω του διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων στο Θέατρο Πορεία). Τουλάχιστον ένα από τα παραχθέντα έργα κάθε συμμετέχοντος, τόσο του Πρώτου, όσο και του Δεύτερου και του Τρίτου κύκλου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σχολής, ενώ όλα τα έργα των σπουδαστών θα παραμείνουν δημοσιευμένα και στο μέλλον. Επίσης από τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν αποσπάσματα, είτε σε μορφή μικρών videos, είτε σε ειδικό διήμερο αναλογίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, που θα αποπληρωθεί σε δύο (2) δόσεις των 500 ευρώ, (η πρώτη με την έναρξη των μαθημάτων και η δεύτερη τον προσεχή Ιανουάριο).

Η έναρξη των μαθημάτων της φετινής ακαδημαϊκής περιόδου 2022-2023 προγραμματίζεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μαΐου 2023.

Αιτήσεις συμμετοχής

Για τον Πρώτο κύκλο & Δεύτερο κύκλο απαιτούνται:
α. Αποστολή αναλυτικού βιογραφικού
β. Αποστολή μίας περίληψης (έως 200 λέξεις)
γ. Αποστολή δείγματος γραφής (κείμενο μιας διαλογικής σκηνής έως 400 λέξεις)
σε ένα από τα ακόλουθα θέματα:

Πρώτο εναλλακτικό θέμα
Μια γυναίκα μαθαίνει τυχαία και ο άνδρας της έχει αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας στον η/υ του. Προτιμάει να κρατήσει το στόμα της κλειστό για χρόνια, μέχρι που ένα γεγονός την κάνει να αλλάξει γνώμη.

Δεύτερο εναλλακτικό θέμα
Ένας άνθρωπος που έχει στην κατοχή του ένα αντικείμενο που λατρεύει «σαν Θεό» ή θεωρεί πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις (κείμενο μιας διαλογικής σκηνής ή μέρος σκηνής από το έργο, στην οποία ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει σε κάποιον την ύπαρξη του αντικειμένου)

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό, την περίληψη και το δείγμα γραφής, πρέπει να υποβληθούν στα ειδικά διαμορφωμένα πεδία στην ιστοσελίδα της Σχολής από 1 Αυγούστου έως και 22 Σεπτεμβρίου.

Όσοι και όσες προκριθούν, θα κληθούν σε συνέντευξη με τους εισηγητές της Σχολής και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Πορεία Δημήτρη Τάρλοου.

Όσοι και όσες επιλεγούν θα ενημερωθούν έως τις 28 Σεπτεμβρίου.