Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων masterclass με τον Scott Bolman τη Δευτέρα, …

22 Οκτωβρίου 2012.

Με αφορμή την παράσταση Οδύσσεια που ανεβαίνει σε παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες μέρες στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σύλληψη και σκηνοθεσία του μεγάλου αμερικανού δημιουργού Ρόμπερτ Ουίλσον, ο στενός συνεργάτης του, Scott Bolman πραγματοποιεί ένα masterclass, μια συνάντηση ανοιχτή σε σπουδαστές δραματικών σχολών, σχολών φωτογραφίας και φωτισμού, φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών, νέους επαγγελματίες φωτιστές, σκηνοθέτες και ενδιαφερόμενο κοινό με θέμα το φωτισμό στο θέατρο.

O αμερικανός φωτιστής Scott Bolman θα παρουσιάσει, σε μία μοναδική συνάντηση, τις βασικές αρχές που διέπουν τον θεατρικό φωτισμό εκκινώντας από την Οδύσσεια, την διεθνή συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Piccolo του Μιλάνο.

Scott Bolman

O Scott Bolman ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Απόφοιτος της σχολής Magna Cum Laude του Amherst College με μετεκπαίδευση στο Yale School of Drama, ασχολείται με τον σχεδιασμό για όλες τις παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική και η όπερα.

Αυτή την εποχή συνεργάζεται και πάλι με τον Robert Wilson σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της Οδύσσειας. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλούς χώρους τέχνης σε όλο τον κόσμο, όπως στη Μετροπόλιταν Όπερα, στο Μουσείο Rockbund της Σαγκάη, στην Όπερα του Ελ Πάσο ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς θεατρικούς συγγραφείς, σκηνοθέτες και χορογράφους  στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Ευρώπη. Ως υπεύθυνος φωτισμών και διευθυντής παραγωγής έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς καλλιτεχνικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Διδάσκει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα και είναι ιδρυτικό μέλος του σχεδιαστικού συλλόγου Wingspace.