To θέατρο Φούρνος ξεκινά και πάλι τις παιδικές του παραστάσεις και σας υποδέχεται για 2η χρονιά με την παράσταση «Μάρκος ο γάτος». Συνεχίζεται επίσης

για 4η χρονιά η παράσταση «Μήλα ζάχαρη κανέλα» καθώς και μία νέα διαδραστική παράσταση για παιδιά από 4-9 ετών «Το μαύρο ψαράκι»

Το θέατρο Φούρνος στην προσπάθεια να συμβάλλει στην νέα οικονομική πραγματικότητα διατηρεί το εισιτήριο στο ποσό των 10 ευρώ και προσφέρει την παράσταση της Τετάρτης με εισιτήριο 8 ευρώ.

 Για 2η χρονιά

Μάρκος ο Γάτος
Κάθε Σάββατο στις 5:00 και Κυριακή στις 11:30
Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών τα οποία συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση και στην εξέλιξη του μύθου

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος νιώθει ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία δίνει σημασία μόνο στο σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον  Φούρνο
  
Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και 2 ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Κείμενο-σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία  Αντώνης Νομικός
Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη  ABC (Alternative Blues Company)
Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης
Παίζουν   Ευγενία Μαραγκού  Ματίνα Δημητροπούλου
Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης 55’

Συνεχίζεται  για 4η χρονιά η παράσταση:

Μήλα Ζάχαρη Κανέλα
Κάθε Τετάρτη στις 5:15 Σάββατο στις 11:30

Για παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει?  Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία  για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

Επιμέλεια-Διασκευή Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων Ευγενία Μαραγκού
Σκηνογραφία  Κούκλες Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη  ABC (Alternative Blues Company)
Φωτισμοί Θέμος Σβορώνος
Παίζουν   Ευγενία Μαραγκού  Ματίνα Δημητροπούλου
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ Και την Τετάρτη τιμή εισ. 8 ευρώ

Διάρκεια της παράστασης 50’

Η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» είναι και πάλι στον Φούρνο με μία νέα παιδική παράσταση

Το μαύρο ψαράκι
Κάθε Κυριακή στις 5:15

Για παιδιά από 4 έως 9 ετών

Το παραμύθι του μεγάλου Ιρανού παιδαγωγού και  συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί θεατές. Πρόκειται για την ιστορία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του πασίγνωστου Νemo.

Στην παράσταση τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει το  ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό, ενώ ταυτόχρονα και με χιούμορ θα παρακολουθήσουν  μια αλληγορία για το φόβο, τον κίνδυνο, τα όνειρα του ανθρώπου και την διαδικασία ενηλικίωσης του.

Η παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα τον θεατρικό διάλογο με το θέατρο σκιών και τις κούκλες. Η εναλλαγή θεατρικών μέσων έχει  αισθητικό αλλά και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς εισάγει τα παιδιά σε ποικίλους τρόπους της αφήγησης  και της χρήσης της γλώσσας  μέσα από την θεατρική εμπειρία.

Tα ευέλικτα σκηνικά της παράστασης και η διαδραστική υποκριτική μας, μας δίνουν την δυνατότητα να παίζουμε τόσο σε θέατρα όσο και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
 

Ηθοποιός, Σκηνοθεσία  Αγγελική Τόμπρου
Ηθοποιός, Θεατρική Διασκευή Ντίνος Ποντικόπουλος
Μουσική επιμέλεια Βασίλης Ευφραιμίδης
Κατασκευή φιγούρων θεάτρου σκιών Ιάσονας Μελισσινός
 Κατασκευή σκηνικού Νίκος Νικολόπουλος
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Διάρκεια της παράστασης 60’