Στο πρώτο μέρος της βραδιάς παρουσιάζεται η μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο η «Συμπεθέρα από το Περιβόλι» (Cuscra Privuleata) από τον θίασο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Πρόκειται για ένα γαμήλιο θεατρικό δρώμενο της Ζωής Παπαζήση-Παπαθεοδώρου από ερασιτέχνες ηθοποιούς στη βλάχικη γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το αίσιο τέλος της θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αυθεντικό ολονύκτιο μουσικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των καλεσμένων! Τα βλάχικα παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα των Αρμάνων της Βαλκανικής ερμηνεύουν τα κορυφαία μουσικά σχήματα των Δημήτρη Παράσχου και Δημήτρη Λεβέντη.

Η μουσικοθεατρική εκδήλωση «Cuscra Privuleata» είναι ακόμη μια δράση της Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση και διδασκαλία της βλάχικης γλώσσας και για την ανάδειξη του πλούτου του βλάχικου πολιτισμού.

Ταυτόχρονα με το μουσικό γλέντι, στο φουαγιέ του κινηματογράφου θα στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι με άφθονο ποτό και παραδοσιακά εδέσματα.