Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ,

παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.

Το Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την κλοουνερή «Άμλετ- οι νεκροθάφτες», βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Άμλετ».

Δύο περιπλανώμενοι νεκροθάφτες σπάνε πλάκα με την ανθρώπινη ύπαρξη, τις μάταιες επιθυμίες και αναζητήσεις της. Με βάρος τους ένα αποστακτήρι άπληστων σκιών, ψυχών καταραμένων και καταδικασμένων να επαναλαμβάνουν τη ζωή τους στον αιώνα τον άπαντα, βαδίζουν στη σαπισμένη γη της Δανίας σαν να βαδίζουν ως τα πέρατα του κόσμου για να διαδώσουν πως δε θα έρθει ποτέ η Δευτέρα παρουσία. Έτσι, λοιπόν, τρεις Οφηλίες και δύο νεκροθάφτες συνεργάζονται με το σκοτάδι και το φως, τον ήχο, τη μουσική και το θέατρο σκιών για να μας διηγηθούν, χορεύοντας πάνω στα κουφάρια των νεκρών, την τραγική ιστορία του Πρίγκιπα Άμλετ.

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Ευγενία Ευαγγελοπούλου

Σκηνοθεσία: ΛΥΚΩΝ (Λύσανδρος Σπετσιέρης-Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου-Έλια Ζαχαριουδάκη

Κείμενα αφήγησης: Έλια Ζαχαριουδάκη-Βιβή Πηνιώτη

Σχεδιασμός Ήχου: Μιχάλης Βαλάσογλου-Νίκος Καμπανής

Κατασκευή φιγούρων και οστών: Λίζα Καρατζά

Κατασκευή φωτιζόμενου κουτιού (Light box): Κώστας Μπαΐρας

Video: Λήδα Τουλουμάκου

Φωτογραφίες: Κίκα Πετρινόλη

Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννα Κυρίτση

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Γιώργος Μερτζιάνης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Τέτη Λουράκη

Τις φιγούρες χειρίζονται η Τέτη Λουράκη και η Έλια Ζαχαριουδάκη

Στο video εμφανίζεται η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη

Επιμέλεια-παραγωγή: Θέατρο του Πανικού