Η εγκατάσταση έχει τίτλο “The Theater of Disappearance”, η οποία θα εκτεθεί στον Λόφο των Νυμφών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, σε μια προσπάθεια να συνδέσει δημιουργικά τον σύγχρονο πολιτισμό με τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης The Theater of Disappearance, ο Adrián Villar Rojas αξιοποιεί τους χώρους του Λόφου των Νυμφών και του Εθνικού Αστεροσκοπείου για να δημιουργήσει ένα νέο «σύμπαν», που εμπεριέχει μια εύφορη ζώνη πολιτισμού και μια άγονη εμπόλεμη ζώνη, παραπέμποντας στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, στην κατανόηση του σύμπαντος και, εν τέλει, υποδηλώνοντας τη χρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη.

Η έκθεση The Theater of Disappearance στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μέρος μιας νέας τετραλογίας του με τον ίδιο τίτλο, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και την Αμερική. Συγκεκριμένα, στο The Metropolitan Museum of Art Νέας Υόρκης (14 Απριλίου-29 Οκτωβρίου 2017), Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία (13 Μαΐου-27 Αυγούστου 2017), Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Geffen Contemporary του Λος Άντζελες (22 Οκτωβρίου 2017-26 Φεβρουαρίου 2018).


Λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της εγκατάστασης, προτείνεται η επιλογή flat ή αθλητικών υποδημάτων.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η πρόσβαση στο Λόφο Νυμφών είναι δυνατή μόνο με τα πόδια. Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Θησείο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι


Φωτογραφία θέματος: Artwork of Adrian Villar Rojas at 14th Istanbule Biennal 2015, Istanbul/Turkey 2015