Μόλντερ και Σκάλι επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, έξι χρόνια μετά το τέλος των X-Files, με τη δεύτερη ταινία τους, η οποία έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη στο Λος Αντζελες, ενώ ξεκίνησε και η προβολή της στις ελληνικές αίθουσες.

Παρόντες στην πρεμιέρα ήταν και οι δύο πρωταγωνιστές, Γκίλιαν Αντερσον και Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα ταινία «επικεντρώνεται περισσότερο στη σχέση του Μόλντερ και της Σκάλι».

Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και η υπόθεση κρατείτο ως επτασφράγιστο μυστικό. Μέχρι την πρεμιέρα φυσικά…

Η ταινία I want to Believe κινείται γύρω από το θρυλικό ζευγάρι του FBI, το οποίο καλείται να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης μιας γυναίκας, ξετυλίγοντας σιγά σιγά το κουβάρι μιας περίπλοκης υπόθεσης με την βοήθεια ενός «παραστρατημένου» ιερέα με «ιδιαίτερες» ικανότητες.

Κατά την διάρκεια της αποστολής ο Μόλντερ και η Σκάλι παλεύουν να κρατήσουν τις ισσοροπίες μεταξύ επιστήμης και μεταφυσικής, ενώ παράλληλα η προσωπική τους σχέση παίρνει απρόβλεπτες κατευθύνσεις.

Μια σειρά από δολοφονίες, επιστημονικά πειράματα και ρώσοι εγκληματίες εμπλέκονται σε αυτό το θρίλερ, που αναπτύσσει ένα αυτόνομο σενάριο χωρίς πολλές αναφορές στο περιεχόμενο της τηλεοπτικής σειράς.