Ο Arthur Ou είναι γνωστός κυρίως ως φωτογράφος, ενώ οι εικαστικές του αναζητήσεις επεκτείνονται και στην ζωγραφική, στην γλυπτική και στις εγκαταστάσεις. Ο Ou διερευνά τη φωτογραφική απεικόνιση και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνει τη σχέση μας με τον κόσμο, με σκοπό να προκαλέσει ερωτήματα γύρω από τον μοντερνισμό, την αφομοίωση, την ιστοριογραφία και την τεκμηρίωση. Στην τρέχουσα έκθεση, ο Ou θα παρουσιάσει φωτογραφικά έργα από δύο διαφορετικές σειρές.

Στην πρώτη σειρά με τον τίτλο Primer, πολλαπλά τυπώματα με χρήση κάμερας 4×5 ιντσών απεικονίζουν παγετώδεις ακανόνιστους βράχους από την πόλη της Νέας Υόρκης. O καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις φωτογραφικές επιφάνειες σαν καμβά, καθώς οι εκτυπώσεις που προκύπτουν επιχρωματίζονται στη συνέχεια σε συγκεκριμένες περιοχές για να δώσουν έμφαση σε ορισμένες μορφές μέσα στο χώρο της ίδιας της εικόνας.

Στον άλλο χώρο της γκαλερί, ο Ou παρουσιάζει μια σειρά από πορτρέτα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Τα πορτρέτα δείχνουν φωτογράφους την ώρα που διαβάζουν το βιβλίο του Ludwig Wittgenstein “Tractatus Logico-Philosophicus” (1921). Τα πορτρέτα έγιναν σε διαφορετικές τοποθεσίες στον κόσμο και απεικονίζουν τους πρωταγωνιστές σε στιγμές παγωμένες στον χρόνο, απορροφημένους από μια συγκεκριμένη φιλοσοφική πρόταση του κειμένου. Η σειρά των πορτρέτων δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε βιβλίο από τις εκδόσεις Roma, σε σχεδιασμό της Julie Peeters και κείμενο του Walter Benn Michaels.

Arthur Ou

Ο Arthur Ou γεννήθηκε το 1974 στην Ταϊπέι (Ταϊβάν), ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει εκθέσει διεθνώς στα: «2018 Queens International», Μουσείο Queens, «99 ¢», Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ντιτρόιτ και «Astoria» Grazer Kunstverein στο Γκρατς της Αυστρίας. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε έντυπα όπως τα: Artforum, Aperture, Blind Spot, Camera Austria και Art in America.

Στο έργο του έχει γίνει αναφορά σε δημοσιευμένες έρευνες, όπως: «Η φωτογραφία ως σύγχρονη τέχνη», (Charlotte Cotton), «Η ομορφιά ενός κοινωνικού προβλήματος: Φωτογραφία, αυτονομία, οικονομία» (Walter Benn Michaels) και «Η φωτογραφία είναι μαγική» (Charlotte Cotton). Ο Ou έχει δημοσιεύσει επίσης θεωρητικά κείμενα στα Aperture, Afterall.org, Artforum.com, Bidoun, Foam, Fantom, Words Without Pictures και X-Tra. Ο Ou είναι αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του BFA φωτογραφίας στο Parsons School of Design της Νέας Υόρκης.