Του Μπάμπη Βασιλειάδη

Οι Walkabouts δεν είναι τακτικοί θαμώνες των studios ηχογραφήσεων πια. Αλλά όταν το κάνουν, οι μουσικές που δημιουργούν μόνο απαρατήρητες δεν περνούν. Έξι χρόνια μετά το “Acetylene” και 18 μετά το καλύτερο μέχρι στιγμής album τους, για μένα, “New West Motel”, έρχεται το “Travels In The Dustland”.

Ξεκινώντας το 1984 στο Seattle και έχοντας ως οδηγό τους την rock και την folk μουσικη, ήδη μετρούν 15 studio album. Είναι εμπνευσμένοι από καλλιτέχνες όπως ο Johnny Cash, Neil Young και Leonard Cohen και έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία κυρίως στην Ευρώπη.

Ο ηγέτης των Walkabouts Chris Eckman εμπνέεται στίχους από τοπία γεμάτα ατελείωτους ουρανούς, αδιέξοδα μονοπάτια αλλά και κρυμμένες ευκαιρίες από το φανταστικό μέρος που λέγεται Dustland που το τοποθετεί κάπου στην Αμερική και το ντύνει με μουσικές. Συνταξιδιώτες του Chris είναι φυσικά η Carla Torgerson(δεύτερη ψυχή του συγκροτήματος) και οι λοιποί μουσικοί που τον είχαν συνοδέψει και στον προηγούμενο δίσκο του 2005 (Wells, Slater, Moeller).

Μελαγχολικές ενορχηστρώσεις και ταξιδιάρικα φωνητικά χαρακτηρίζουν τα έντεκα κομμάτια του δίσκου αυτού. Φυσικά δεν λείπουν τα πλήκτρα που μαζί με τις όμορφες κιθάρες κρατούν το ρυθμικό μέρος. Μοιρασμένος δίσκος με γρήγορα rock κομμάτια ( Soul Thief που ίσως αυτό το track σας φέρει στο μυαλό τους Black Keys) αλλά και πιο low-tempo  πιανιστικά (“They Are Not Like Us”).

Το “Travels in the Dustland” είναι ένα album folk-americana με όλα αυτά τα στοιχεία που οι Walkabouts βάζουν στους δίσκους τους, άλλα δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Είναι μια συλλογή από ήχους με κύρια χαρακτηριστικά τη φύση και τα τοπία της.

Key Tracks : “Soul Thief”, “The Dustlands”