Συνοπτικά, το θέμα της Νεκρής Φύσης στη Δύση υπάρχει από τα Κλασσικά χρόνια και σταματάει στα πρώτα Χριστιανικά. Ξαναπαρουσιάζεται στην Αναγέννηση και συνεχίζει αδιάκοπα στον 20ο αιώνα μέσω του Μοντερνισμού. Μεταπολεμικά, βρίσκουμε το θέμα της Νεκρής Φύσης στην Pop Art και στο έργο μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Marcel Broodthaers και τις βιτρίνες του Joseph Beuys. Στον 21ο αιώνα, ένα μέρος του φωτογραφικού έργου ασχολείται με το θέμα αυτό καθώς και ηλεκτρονικές και 3D ψηφιακές τεχνικές. Σε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή αλλάζει πολλές φορές περιεχόμενο και λόγο ύπαρξης.

Μέσα σε αυτή την αναζήτηση του πως τοποθετείται το θέμα της Νεκρής Φύσης σήμερα, εντάσσεται και η έκθεση αυτή.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στη πρώτη ενότητα οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες φτιάχνουν στον χώρο της γκαλερί μια Νεκρή Φύση, τοποθετώντας αντικείμενα της επιλογής τους πάνω σε έναν χαμηλό πάγκο που διασχίζει κατά πλάτος την αίθουσα. Οι θεατές μπορούνε να φτιάξουν τα δικά τους έργα φωτογραφίζοντας, σχεδιάζοντας ή βιντεογραφώντας λεπτομέρειες της εγκατάστασης αυτής. Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο τέλος της έκθεσης στον χώρο της γκαλερί.

Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από έργα των καλλιτεχνών που έχουν ώς θέμα τη Νεκρή Φύση.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αντωνάκης, Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Γκανάς, Μαρία Ευσταθίου, Βασίλης Ζωγράφος, Απόστολος Καραστεργίου, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Ηλίας Κόεν, Παναγιώτης Κουλουράς, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Ρένα Παπασπύρου, Δαυίδ Σαμπεθάι, Κύριλλος Σαρρής, Γιώργος Χατζημιχάλης.