Μουσική και κινηματογράφος παντρεύονται μοναδικά σε μια μαγική ανοικτή προβολή δίπλα απ’ το κύμα στην ανατολική παραλία Καλαμάτας.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 21:30 η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσιάζει μια βραδιά στην οποία οι μαγικές εικόνες του κινηματογράφου ντύνονται ζωντανά από τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Universe 217 και των SuperPuma, δύο σημαντικών συγκροτημάτων του ελληνικού χώρου.

Οι Universe 217 αναλαμβάνουν να ντύσουν με τις μυσταγωγικές τους συνθέσεις τις περιπέτειες του Harold Lloyd στο ξεκαρδιστικό «Safety Last», ενώ οι Superpuma και τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους θα συνοδεύσουν τους ιλαρούς ήρωες των μικρών μήκους ταινιών του Roman Polanski: «Two Men And A Wardrobe» και «Le Gros Et Le Maigre».

Η είσοδος στο The Phonoscope Project είναι ελεύθερη, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ξενοδοχείου Elite City Resort και την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Real Open Air Cinema, υπεύθυνη μεταξύ άλλων για το Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Διότι βλέπεις και ακούς αλλιώς, μόνο παρά θιν’αλός !!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 26  ΙΟΥΛΙΟΥ

SAFETY LAST! [1923]

πρωτότυπη live μουσική επένδυση από Universe 217

LE GROS ET LE MAIGRE [1961]

TWO MEN AND A WARDROBE [1958]

πρωτότυπη live μουσική επένδυση από SuperPuma

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

SAFETY LAST! – ΜΩΡΕ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ! [1923]

σκηνοθεσία: Fred C. Newmeyer, Sam Taylor

παίζουν: Harold Lloyd, Mildred Davis

διάρκεια: 70 λεπτά

Η ταινία του Νιουμέγιερ αποτελεί κορυφαίο δείγμα της σλάπστικ κωμωδίας με έναν ευρηματικό Χάρολντ Λόιντ και την αξέχαστη σεκάνς της αναρρίχησης, μία από τις πλέον μνημειώδεις – ξεκαρδιστικές και αγωνιώδεις – σκηνές ολόκληρου του βωβού σινεμά. Στην υπόθεση ένας ονειροπόλος επαρχιώτης προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα καταφέρει στην μεγάλη πόλη, καταλήγοντας να σκαρφαλώνει με γυμνά χέρια μέχρι την κορυφή ενός 12ώροφου εμπορικού πολυκαταστήματος.

LE GROS ET LE MAIGRE [1961]

σκηνοθεσία: Roman Polanski

παίζουν: André Katelbach, Roman Polanski

διάρκεια: 15 λεπτά

TWO MEN AND A WARDROBE [1958]

σκηνοθεσία: Roman Polanski

παίζουν: Jakub Goldberg, Henryk Kluba

διάρκεια: 15 λεπτά

Με δύο φιλμικές αλληγορίες που ακροβατούν ανάμεσα στην πολιτική σάτιρα και στην καλλιτεχνική παραβολή, ο Polanski ξεκαθαρίζει εξαρχής την συμπάθειά του στους ήρωες του Beckett και την ροπή του στον δυτικό πολιτισμό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Οι Universe217 είναι ένα από τα πιο δραστήρια συγκροτήματα του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, με πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα αλλά και συχνή δισκογραφική παρουσία. Οι συναυλίες τους πάντα προκαλούν αίσθηση , είτε πρόκειται για live με άλλα ελληνικά σχήματα , είτε «ανοίγοντας» για διεθνή ονόματα (Amenra , Anathema , Madder Mortem , Om , Saint Vitus , Scott Kelly , Wovenhand , Neurosis), είτε για εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ (March Metal Day 2007, Rockwave 2008). Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει τρία άλμπουμ («Universe217» – 2007 , «Familiar Places» – 2011 , «Never» – 2013) , ένα ΕΡ («II» – 2009) κι ένα split 7″ single με τους Lucky Funeral (2009).

Οι SuperPuma δημιουργήθηκαν το 2007 και παίζουν δυνατά rock ‘n’ roll με πειραματισμούς / blues και alternative / punk στοιχεία. Το 2009 ηχογράφησαν ένα demo τεσσάρων κομματιών με τίτλο «Speed The Plow ». Το 2011 θα ολοκληρωθεί το  πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ τους, «Big Cats on the Prowl». Περιέχει 9 νέα κομμάτια και ένα 36σέλιδo ένθετο κόμικ βιβλιαράκι. To 2013 κυκλοφόρησαν μαζί με τους Universe 217 το «Intercourse», ένα 7ιντσο split βινύλιο, όπου συμμετέχουν με το τραγούδι «Under The Vulture’s Glare».