Μετά την περσινή επιτυχημένη sold out παράστασή τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Performers Quartet επιστρέφουν τη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στον ίδιο χώρο και αυτή τη φορά, με την υποστήριξη της EUNIC Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια εμπνευσμένα από την αγάπη σε πέντε διαφορετικές γλώσσες…

Στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων της, η EUNIC Θεσσαλονίκης (τα πέντε ξένα πολιτιστικά ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης: το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ελληνο-Iσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ.Γκ.Λόρκα») σας προτείνει μια διαφορετική μουσική παράσταση και σας προσκαλεί σε μια βραδιά με πολύ μουσική και θετική ενέργεια!

Μια προσέγγιση διαφορετική, γεμάτη φρεσκάδα, από ένα μοναδικό στο είδος του φωνητικό σύνολο… Μια παράσταση όπου η φωνή έχει τον πρώτο ρόλο. Μια σειρά μελωδίες, από πολύ γνωστά jazz standard μέχρι πολυαγαπημένα musicals και από επιτυχίες της εποχής του swing μέχρι μεγάλες στιγμές της pop μουσικής σκηνής, θα γεμίσουν την ατμόσφαιρα με αγάπη!

Μαζί με το Performers Quartet αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες που συμπράττουν σε εμφανίσεις… έκπληξη!

Σκηνοθεσία/ κείμενα : Βαλεντίνα Παρασκευαϊδου

Χορογραφίες: Καλλιόπη Τζιτζίκα

Φωτισμοί/ Σκηνικά: Κέλλυ Εφραιμίδου

Βίντεο: Παύλος Γκαιντατζής

Ενδυματολογική επιμέλεια: Σάκης Κολαλάς

Κατασκευή κοστουμιών :Zωή Κουντούρη

Συμμετέχουν: Σοφοκλής Αμπατζίδης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Ματίνα Κολωνιάρη, Αντώνης Φωτιάδης, Ελένη Παπαχρήστου

Η ομάδα Θεσσαλονίκης  του  Lindy Hop  Greece

Η «Χορωδία Θεσσαλονίκης-Μαίρη Κωνσταντινίδου» σε μουσική διδασκαλία Θάνου Μαρκατόπουλου

Λίγα λόγια για τους Performers Quartet

To «The Performers Quartet» είναι ένα Φωνητικό Κουαρτέτο που απαρτίζεται από μουσικούς με ωδειακή παιδεία και εμπειρία -τόσο στη σολιστική όσο και στη χορωδιακή πρακτική- οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Κίνητρο για τη δημιουργία του Κουαρτέτου αποτέλεσε η απουσία ενός αντίστοιχου σχήματος από τα μουσικά δρώμενα της πόλης, καθώς και η αγάπη των μελών του για τη μουσική που ξεφεύγει από τα στενά “ακαδημαϊκά” πλαίσια. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει γνωστές, τόσο a capella όσο και με μουσική συνοδεία, συνθέσεις και εκτείνεται από τα jazz, latin και swing standards έως την pop και τη rock δημιουργία.

Το Κουαρτέτο μετρά ένα σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε θέατρα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους (Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου “Φίλιππος Νάκας”-Αθήνα, Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μονή Λαζαριστών, Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης ,) αλλά και στο πλαίσιο διαφόρων φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες ελληνικές πόλεις (“Δημήτρια”, “Sani Classic” ,Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου,), αποσπώντας πάντοτε εξαιρετικές κριτικές.

Tο σχήμα αποτελείται από τους:

Βιργινία Γκαϊντατζή σοπράνο

Δήμητρα Αθανασάτου μέτζο σοπράνο

Αθανασία Θωμοπούλου μέτζο σοπράνο

Γρηγόρη Πυριαλάκο βαρύτονο

Συνοδεύει στο Εlectone ο Παναγιώτης Κουντούρης, ο οποίος επιμελείται και τις ενορχηστρώσεις.