Οι The Next Step Quintet, το επόμενο βήμα της ελληνικής jazz σκηνής, θα εμφανιστεί στο Afrikana Jazz Bar, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης τους έχει χαρακτηρίσει ως την «πιο hot μπάντα της πόλης αυτή τη στιγμή». Και δεν είναι ο μόνος. Τη γνώμη του φαίνεται να μοιράζεται πια και το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, στη συνείδηση του οποίου οι Next Step Quintet έχουν καθιερωθεί ως η ανερχόμενη δύναμη της Αθηναϊκής jazz σκηνής. Και αυτό σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους.

Πέντε νέοι μουσικοί που συναντήθηκαν με αφετηρία την αγάπη τους για την jazz και κοινό προσανατολισμό τις μοντέρνες τάσεις της. Οι “THE NEXT STEP QUINTET” έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τον φρέσκο τους ήχο. Σε αυτό το live στο Afrikana, θα παρουσιάσουν ήδη δισκογραφημένα κομμάτια τους αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό από το «επόμενο βήμα» τους το οποίο ήδη ετοιμάζουν.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους που φέρει για τίτλο το όνομα τους κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 από την Puzzlemusik.

Θοδωρής Κότσυφας: κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο, Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο, Βασίλης Ποδαράς: ντραμς, Ορφέας Τσουκαλάς (σαξόφωνο)