Το γκρουπ αυτό είναι ό,τι ακριβώς περιγράφει το όνομά του. Μια ομάδα μουσικών που ειδικεύονται στο ska, στη reggae, στην τζαζ, στη σόουλ, στο φανκ, αλλά πρωταρχικός στόχος τους είναι να τα αναμειγνύουν όλα αυτά δημιουργικά, ανακαλύπτοντας τους δεσμούς ανάμεσα στο ska και τη τζαζ, αναδεικνύοντάς τους σε μια νέα κεφάτη μουσική.

Όλοι οι μουσικοί του γκρουπ προέρχονται από κορυφαίες ska ομάδες – φερ\’ ειπείν ο ιδρυτής και leader του γκρουπ, ο σαξοφωνίστας και τραγουδιστής Rocksteady Freddie Reiter ήταν μέλος των Toasters – ενώ άλλοι προέρχονται από τους θρυλικούς Skatalites, από τους Scofflaws κ.ά.

Το New York Ska-Jazz Ensemble δημιουργήθηκε στα μέσα των nineties, κυκλοφορώντας το ομώνυμο πρώτο του άλμπουμ και, έκτοτε, έχει γράψει μια ολόκληρη ιστορία σ\’ αυτό το πλούσιο εκφραστικά στυλ. Με μια επίσης πλούσια καλλιτεχνικά δισκογραφία και παρουσία, το NYSJE ανανεώνει κλασικές τζαζ συνθέσεις δίνοντάς τους τον ιδιαίτερο παλμό του. Περιοδεύοντας ασταμάτητα σε Αμερική και Ευρώπη, έχουν πετύχει να διακρίνονται σε όλα τα καθιερωμένα τζαζ φεστιβάλ και σε όλα τα γνωστά τζαζ στέκια.

Αυτή τη φορά η ευρωπαϊκή τουρνέ των NYSJE τους φέρνει στα μέρη μας και συγκεκριμένα στο Half Note!