Η επερχόμενη σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις του 1963, το οποίο το 1976 παρείχε επίσης το αρχικό υλικό για μια από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες του Ντέιβιντ Μπόουι στη μεγάλη οθόνη.

Το βιβλίο «The Man Who Fell to Earth» αφηγείται την ιστορία του Τόμας Τζερόμ Νιούτον, ενός πρόσφυγα από έναν εξωγήινο πλανήτη που ταξιδεύει στη Γη με την ελπίδα να μεταφέρει τα λίγα εναπομείναντα μέλη του είδους του σε ασφάλεια.

Μαζί με τον Μπιλ Νάι στη σειρά θα πρωταγωνιστήσουν οι Τσιούετελ Έτζιοφορ και Ναόμι Χάρις, ενώ ο Άλεξ Κέρτζμαν και η Τζέρι Λούμετ είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

«Είχα την τιμή να κληθώ να παίξω τον ρόλο του Τόμας Τζερόμ Νιούτον που ο ένδοξος Ντέιβιντ Μπάουι έκανε τόσο διάσημο» είπε ο Νάι σε δήλωσή του. «Με προθυμία συνεργάζομαι ξανά με τον Τσιούετελ και τη Ναόμι. Νομίζω ότι η ιστορία είναι καταπληκτική και αποδίδεται έξοχα. Είμαι ενθουσιώδης για σειρές που προεκτείνονται από την τρέχουσα τεχνολογία και μας δίνουν αληθοφανείς εικόνες για ένα πιθανό κοντινό μέλλον. Είναι μια σημαντική ιστορία που, εκτός από άκρως διασκεδαστική, εξετάζει τα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας. Μου αρέσει να πιστεύω ότι οι δημιουργοί της πρωτότυπης ταινίας θα χειροκροτούσαν τον Άλεξ Κέρτζμαν και τη Τζένι Λούμετ για τhn ευφάνταστη, τολμηρή και πιστή ματιά τους».

Από τα έργα του Γουόλτερ Ντέβις, το «The Hustler» και το «The Color of Money», μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν και το βιβλίο του «The Queen’s Gambit» έγινε η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo credit: Actor Bill Nighy at the Berlinale 2020, Wikimedia Commons