Ποια είναι η συναισθηματική διαδικασία της φιλοδοξίας για την επιτυχία;

Η συμπεριληπτική ομάδα Exis καλεί στην Ελλάδα τους Αbdou Μlanao Ηakim, Μaboang Τhierry Constant που μαζί με τις Άννα Βεκιάρη και Νατάσα Γάτσιου χορογραφούν και χορεύουν σε μια performance με τίτλο “The Love of the Ambitious” για την εξάλειψη του φυλετικού ρατσισμού ανάμεσα σε λευκά και έγχρωμα άτομα.

Πώς νιώθει ο άνθρωπος όταν αποτυγχάνει να φτάσει αυτά που επιθυμεί και πώς όταν τα πετυχαίνει. Ποια συναισθήματα γεννιούνται μέσα σε αυτή τη διαδικασία; Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η διαδρομή. Συχνά δίνεται έμφαση στο αποτέλεσμα. Στην επιτυχία ή την αποτυχία. Εμείς εστιάζουμε στη διαδρομή, στα εμπόδια, τις στιγμές του άγχους, τη θλίψη, την παράνοια, τη χαρά, στον τρόπο που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αξία του και ορίζει τον εαυτό του μέσα από την προσωπική του εμπειρία.

Διαφορετικές διαδρομές ανθρώπων που έχουν κοινά σημεία. Όλοι όσοι συνεχίζουν έχουν κάτι κοινό.

Το κουράγιο να προχωρούν και να παραμένουν συνδεδεμένοι με το στόχο τους.

Η φιλοδοξία της επιτυχίας – η διακαής επιθυμία να αποκτήσεις ένα αντικείμενο, να πετύχεις έναν στόχο. Η επιθυμία που μας οδηγεί στο να παλέψουμε να φτάσουμε όλα τα αντικείμενα και τους στόχους που μας παθιάζουν και μας οδηγούν στην έκσταση.

Συντελεστές

Χορογραφία-Εκτέλεση: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Hakim Abdou Mlanao, Thierry Constant Maboang
Μουσική: Remi Selles
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Αντιγόνη Κουράκου
Δημιουργία βίντεο: Μιχάλης Φελάνης
Επικοινωνία-Οπτική Ταυτότητα: Δανάη Γκουτκίδου

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/στριες αμαξιδίου.
Με ταυτόχρονη ακουστική περιγραφή για τυφλά άτομα και άτομα με μειωμένη όραση Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη – ATLAS E.P

Ομάδα Exis

Η ομάδα Exis είναι μία επαγγελματική συμπεριληπτική (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδα σύγχρονου χορού, με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να ενσωματώσει τα ανάπηρα άτομα στην τέχνη του χορού. Στόχος της είναι η δημιουργία επαγγελματικών projects και παραστάσεων, η επαγγελματική συνεκπαίδευση και η πρόσβαση στα εκφραστικά και δημιουργικά μέσα του χορού για τους/τις ανάπηρους/ες χορευτές/τριες στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η αποδοχή της μοναδικότητας του κάθε σώματος με σκοπό τη συνδημιουργία και τη συναντίληψη. Μέσα από τη δράση της λειτουργεί ως φορέας ανάδειξης της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και ισότιμης ένταξης των ανάπηρων καλλιτεχνών στην τέχνη του χορού.

Η παραγωγή THE LOVE OF THE AMBITIOUS πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.