Πρόκειται για δύο ξεχωριστά άλμπουμ που τάραξαν τα νερά της εγχώριας ανεξάρτητης αγγλόφωνης δισκογραφίας, προβάλλοντας και επικυρώνοντας την αξία ενός ιδιοφυούς έργου και μιας βαριάς κληρονομιάς. Γιατί οι Last Drive, για σχεδόν 40 χρόνια, μας διδάσκουν το rock’n’roll όπως καμία άλλη μπάντα στη χώρα μας!

Το ‘‘Underworld Shakedown’’, το πρώτο άλμπουμ της μπάντας κυκλοφόρησε το 1986 από την Hitchhyke Records. Ο χρόνος το έχει κατατάξει ανάμεσα στα κορυφαία garage-rock άλμπουμ σε διεθνές επίπεδο, καθώς άνοιξε στους Drive το δρόμο πέρα από τα σύνορα. Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το σινγκλ από αυτό στις ΗΠΑ, ενώ δύο από τα τραγούδια του (Every Night και Night of the Phantom) έντυσαν σκηνές από το «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Έπειτα από 28 χρόνια, το 2014 επανεκδόθηκε σε βινύλιο από τις Τhe Lab Records και Labyrinth of Thoughts.

Tα τραγούδια του θεωρούνται κλασικά και ιστορικά: Valley of Death, Poison, Misirlou, This Fire Inside, Blue Moon (Roger Hart, cover), Sidewalk Stroll, The Shade Of Fever, Every Night, The Night Of The Phantom (Larry And The Blue Notes, cover), Repulsion. Πρόκειται για την δεύτερη κοπή της εξαντλημένης επανέκδοσης του 2014 και θα κυκλοφορήσει σε 500 Neon Green βινύλια.

Το ομώνυμο ‘‘The Last Drive’’ κυκλοφόρησε το 2018 από τα ίδια label. O δίσκος αφιερώθηκε στη Drive Tribe, την κοινότητα των φίλων του γκρουπ και στη μνήμη του αγαπημένου Fred Cole των Dead Moon. Το άλμπουμ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και εξαντλήθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να επανακυκλοφορήσει έπειτα από 4 μήνες σε διάφανο βινύλιο.

Η τρίτη κοπή του ξεχωριστού αυτού άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε 200 Οxblood βινύλια. Περιλαμβάνει τα επικά τραγούδια Always The Sun, The Wave, White Knuckles, Snakecharmer, Angel (Whiskey Mouth), Radio (City Of Love), Yiagos.

Δύο κυκλοφορίες – διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, που μας επαναφέρουν με αριστουργηματικό τρόπο, το δέος της δημιουργίας εκείνων των εποχών και μας επιβεβαιώνουν την αδιαπραγμάτευτη αγάπη της μπάντας για τη μαγεία του ροκ εν ρολ! Μια γεύση αυτής της μαγείας προσδοκούν άλλωστε να προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, οι The Lab Records & Labyrinth Of Thoughts με τις επανεκδόσεις των δύο αυτών άλμπουμ των αγαπημένων Last Drive!

Release date: 14 May 2021