Στις 15 Μαΐου 2015, στο Gagarin της οδού Λιοσίων, οι Last Drive ανανεώνουν το ετήσιο ανοιξιάτικο ραντεβού τους με τα μέλη του Drive Tribe.

Ένα χρόνο και κάτι μετά τη μεγάλη γιορτή για τα 30 τους χρόνια και τις στιγμές της ένωσης που ζήσαμε, δίνουν το τελευταίο live τους σε κλειστό χώρο στην Αθήνα για τη σεζόν προτού βουτήξουν στη δημιουργική διαδικασία που θα τους προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Συνεχίζοντας την τρελή και ξεροκέφαλη πορεία τους με πειραματική διάθεση, ετοιμάζουν καινούργιο άλμπουμ που θα ηχογραφηθεί στο επόμενο διάστημα και στις 15 Μάη θα παρουσιάσουν κάποια καινούργια κομμάτια απ’ αυτό, μαζί με το “White Knuckles” τη μουσική που παραχώρησαν στο ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» Δίπλα σ’ αυτά, θα επιχειρήσουν μία κατάδυση σε λιγότερο γνωστές στιγμές της πορείας τους, με κομμάτια-δυναμίτες που δεν έχουν παιχτεί μετά την επανασύνδεσή τους το 2007, και βέβαια τους rock ‘n’ roll ύμνους που έχουν πια σημαδέψει την «άλλη» ιστορία της πόλης.

Στη συναυλία θα διατίθεται και η νέα κυκλοφορία των Last Drive, μια συλλεκτική έκδοση του θρυλικού “Time” του ’89, που θα περιέχει και outtakes από το “Heatwave”, ανάμεσά τους και μία ακυκλοφόρητη στουντιακή εκτέλεση του “The Bad Roads”!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00. Φροντίστε να είστε εκεί από νωρίς, για να μην χάσετε τις δύο μπάντες που ανοίγουν τη συναυλία, το δυναμικό post blues ντουέτο των Noise Figures και τους Dead Dranks, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια την παράδοση του αθηναϊκού street rock’ n’ roll, πατώντας στα αχνάρια που πάτησαν και οι Drive.

Ως γνωστόν, there’s no rest for the wicked, και τα νέα δεν σταματάνε εδώ, καθώς η μπάντα δουλεύει μαζί με τα παιδιά από την Start A Scene, την ομάδα που κινηματογράφησε την γιορτή για τα 30 χρόνια, για την ολοκλήρωση του δεύτερου ντοκιμαντέρ με θέμα τους Drive και τίτλο «And the engine is still running” που θα προβληθεί μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για το χρονικό των περυσινών συναυλιών τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους εκλεκτούς καλεσμένους που τίμησαν τους Last Drive με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Για τους Drive δεν υπάρχει συνταγή, μόνο μια αδιαπραγμάτευτη πίστη στη δύναμη της στιγμής και στην απελευθερωτική δύναμη του rock n roll.

The Noise Figures

Το lo-fi δίδυμο των The Noise Figures κατάγεται από την Αθήνα και παίζει bluesy garage rock. To συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Νίκα (φωνή, τύμπανα) και τον Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρες, φωνή).

Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησαν το single “Bitter Taste” και άρχισαν να ηχογραφούν το πρώτο τους studio υλικό με παραγωγό τον Sillyboy. Στα τέλη του 2012 κυκλοφόρησε ψηφιακά το “The Noise Figures E.P.”.

Το ντεμπούτο album τους με τίτλο το όνομά τους κυκλοφορήσε το Νοέμβριο του 2013 από την Inner Ear, από την οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο και ο δύτερος δίσκος τους με τίτλο ”Aphelion”.

Dead Dranks

Οι “The Dead Dranks” σχηματίστηκαν το 2005 παίζοντας αρχικά ως τρίο. Ύστερα από κάποιες αλλαγές μελών, κατέληξαν στο σημερινό Line up: Soto Gem : vocals, guitar, Tony : guitar, backing vocals, Polidoros : bass, Akis : drums

Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από το punk rock ‘n’ roll και μπάντες όπως οι Ramones, Stooges, Social Distortion κτλ. σε συνδυασμό με το 60’s garage punk, το 80’s revival και το new wave. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμφανιστεί στα περισσότερα live club της Αθήνας όπως τα An club, After Dark, Underworld, Roi Mat, Rodeo, Κύτταρο, Six dogs κτλ. και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλές ελληνικές μπάντες αναμεσά τους τα Αρνάκια, οι Panx Romana, οι Rockin’ bones κτλ. ενώ στις 7 Μαΐου του 2011 άνοιξαν τη συναυλία των πανκ θρύλων Buzzcocks στο Κύτταρο. Αυτή τη στιγμή η μπάντα βρίσκεται στο τέλος της ετοιμασίας του ντεμπούτου άλμπουμ της, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Στη συναυλία των Last Drive στο Gagarin στις 15 Μαΐου θα διατίθεται δωρεάν και ένα promo cd με 3 κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ.