Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την έκθεση του Μάικ Πετράκη με τίτλο The Land of D€MOCRA$¥, με αναφορά στη φυσιογνωμία και τις λειτουργίες της Δημοκρατίας, από καταβολής της έως σήμερα.

Ο καλλιτέχνης στέκεται κριτικά απέναντι στο θεσμό και τοποθετείται σχετικά με τις εκφάνσεις και τις σύγχρονές όψεις του.

The Land of D€MOCRA$¥ / Η ΧΩΡΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με αξιοσημείωτη ποικιλία τοπίων προσκαλεί τους επισκέπτες της, σε μία απολαυστική ακρόαση της ιστορίας της.

Ο ξεναγός – αφηγητής προτείνει στους επισκέπτες να αφεθούν στο παιχνίδι των ΕΙΚΟΝΩΝ που προκαλούν οι ΕΝΝΟΙΕΣ – ΛΕΞΕΙΣ και να απολαύσουν τον κόσμο που κτίζεται με βάση αυτή τη θεμελιώδη αρχή της δημιουργίας.

Ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης της δράσης σε αυτή την Έκθεση – Εγκατάσταση προβαίνει σε έναν πρωταρχικό σχολιασμό και η συνέχεια ανήκει στους επισκέπτες της οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στην έκθεση, γράφοντας και το δικό τους σχόλιο για την Δημοκρατία, συμπληρώνοντας εκείνα από τις δύο προηγούμενες εκθέσεις.

H έκθεση είχε παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων και στην Ελληνική Πρεσβεία της Χάγης, με μεγάλη επιτυχία και μεταφέρεται στο ΙΜΚ, όπου ο καλλιτέχνης θα εκθέσει και κάποιες νέες δημιουργίες του με το ίδιο θέμα.

www.mikepetrakis.com
www.mikepetrakis.com/blog