Δύο νέοι καλλιτέχνες που έκαναν φέτος το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, ο Δημήτρης Σαμόλης με το υπέροχο αγγλόφωνο άλμπουμ «Popetry» και η 17χρονη Αρετή Κοσμίδου με το «Distance» που δημιούργησε με τον Μανώλη Φάμελο, συναντιούνται στις 30 Ιουνίου για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε μία μοναδική βραδιά, στον Κήπο του Μεγάρου.

Ο Δημήτρης Σαμόλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009, τελειώνοντας παράλληλα και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε για μερικούς μήνες ως δικηγόρος μέχρι που αποφάσισε να τα παρατήσει για να ασχοληθεί με το θέατρο. Έχει παίξει μεταξύ άλλων σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο και το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να γράφει μουσική και στίχους και το Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ με τον τρίσημο τίτλο POPETRY (Pop-Poetry-Try), από το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει το πρώτο single Fortune Cookie.

To πρώτο άλμπουμ της Αρετής ΚοσμίδουDistance, κυκλοφόρησε το Μάιο από τη MINOS EMI. Τα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε από το άλμπουμ της είναι το Robert Dear και το ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη, Φτάνει. Η 17χρονη Αρετή άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα της τραγούδια πέρσι το καλοκαίρι. Φέτος τελειώνει το Λύκειο και προετοιμάζει τις πρώτες της συναυλίες στην Ελλάδα. Η ίδια η Αρετή λέει για τη δουλειά της: «Πολλοί από τους στίχους μου περιγράφουν καταστάσεις, όχι μόνο προσωπικές, αλλά και από τον γύρω κόσμο που κατά την γνώμη μου στερείται πλέον την έννοια του αληθινού ρομαντισμού. Σκοπός μου είναι έστω και ένας άνθρωπος να καταφέρει να ταυτιστεί με μία από τις καταστάσεις που περιγράφουν τα κομμάτια μου, απλώς να ακούσει και να αισθανθεί».

Don’t mind the Distance, ελάτε στον Kήπο του Μεγάρου να ακούσετε υπέροχα τραγούδια και να δοκιμάσετε τα Fortune Cookies, που ίσως μας επιφυλάσσουν κι άλλες εκπλήξεις για το καλοκαίρι! 

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Minos EMI