Η St.Shepherd και το Μικρό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζουν τη Μούσα της Avantgarde Lydia Lunch σε μια μοναδική πράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Ο μόνος τρόπος για να περιγράψεις την τέχνη της Lydia Lunch είναι απλά να μην αποπειραθείς να το κάνεις. Αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο εμβληματικές performers της γενιάς της, η Lydia Lunch για περισσότερα από τριάντα χρόνια  πρωτοπορεί συνεχώς σε νέα πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης, διαχρονικά παραμένοντας η πιο ανήσυχη, επιθετική, προκλητική φυσιογνωμία της παγκόσμιας underground.

Την έχουν χαρακτηρίσει πολιτιστικό αρχιτέκτονα, ενώ η ίδια δηλώνει πώς αισθάνεται περισσότερο δημοσιογράφος που χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα για να αποτυπώσει την συναισθηματική δυστοπία των καιρών. Μέσω της μουσικής, της συγγραφής, της ποίησης, της φωτογραφίας, της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, η Lydia Lunch καταθέτει την αποκρουστική κοινωνικό-πολιτική οπτική της και την ολική αποστροφή της για την εξέλιξη της ανθρωπότητας, εκφράζοντας το καλλιτεχνικό της όραμα με έναν τρόπο αυθεντικά προσωπικό. Έχει στο ενεργητικό της μία τεράστια δισκογραφία, η οποία εκτός από τις solo δουλειές της περιλαμβάνει τα albums των σχημάτων που η ίδια κατά καιρούς δημιούργησε (Teenage Jesus & the Jerks, Beirut Slump) καθώς και τις συμμετοχές της σε albums σχημάτων και προσωπικοτήτων που συνεργάστηκε, όπως οι Sonic Youth, οι Birthday Party, οι Einsturzende Neubauten, ο Brian Eno, o Nick Cave, οι Swans, οι Die Haut, οι Sort Sol, ο Marc Almond, o Thurston Moore,  o J.G Thirlwell, οι Black Sun Productions κ.α.

Μουσικά, οι παραστάσεις της χαρακτηρίζονται από ένα κράμα ατμοσφαιρικής ambience και απόκοσμης industrial, παρέα με νότες ταξιδιάρικης jazz-noir και σκοτεινά no-wave και post-punk τοπία. Η ίδια, ακροβατώντας ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό και την πρόζα, αφηγείται με τη μαγική υπνωτιστική φωνή της ιστορίες αστικής παρακμής και ηθικής αποσάθρωσης, παρασέρνοντας τον θεατή σε έναν δηλητηριώδη κόσμο απόγνωσης και ωμότητας.

Ο ερωτικός συμβολισμός είναι διάχυτος, με την ίδια να στέκεται προκλητικά στη σκηνή ως άλλη δασκάλα βασανισμένων επιθυμιών και ένοχης συνείδησης.
 
Στις ειδικές spoken word παραστάσεις της συνδυάζει τη θεατρική performance με την  ποίηση, τη μουσική και τα video projections που η ίδια επιμελείται.
Στην πολυαναμενόμενη εμφάνιση της στην Αθήνα θα παρουσιάσει το οπτικοακουστικό project ‘ The Ghosts of Spain’, ένα ψυχεδελικό μουσικό ταξίδι κουρδισμένο γύρω από την φαντασίωση,  τη θλίψη, την οργή, το sex και τον πόλεμο..
 
Τη βραδιά θα ανοίξουν οι γνωστοί στο Αθηναικό κοινό piano-punksters Mary & the Boy.