Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση The fantastic journeys of Εnergy.

Η έκθεση διαπραγματεύεται και τείνει να προσελκύσει, να παράγει και να ενισχύσει τις συζητήσεις σχετικά με τις διαφορετικές μορφές Ενέργειας ώστε να διερευνήσει τους διαφορετικούς τρόπους που η ύλη αλλάζει μεσα από τα ταξίδια της. Η ενέργεια ποτέ δεν καταναλώνεται ή χάνεται, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες που βρίσκεται, μετατρέπεται από τη μία μορφή ή δύναμη στην άλλη και παρόμοια με ένα ταξιδιώτη που εξερευνά το φυσικό κόσμο, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα ταξίδι αυτών των δυνάμεων.

Τα λειτουργικά εργαλεία αυτής της Έκθεσης είναι οι αμετάβλητοι νόμοι που κυβερνούν τη Φύση καθώς και η Αρχή της Αβεβαιότητας του Heisenberg, όπου στο θεμελιώδες της επίπεδο, η φύση είναι εγγενώς τυχαία. Καθοριστικές είναι οι έννοιες του χώρου, του χρόνου, την κίνησης και της αδράνειας, σε συνάρτηση με τα διάφορα είδη της Ενέργειας και τα αποτελέσματά τους: η ανθρώπινη χειρονομία και οι επιπτώσεις της στις ύλες, το φως, ο αέρας, το νερό , η φωτιά, τα fractals, τα μαγνητικά πεδία, ο ήχος , η επικοινωνία, οι οργανικές ύλες και οι φυσικοχημικές δυναμικές που διέπουν όλα τα παραπάνω. Οι στόχοι αυτοί αποτελούν εγκαταστάσεις,  έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά, γλυπτά, readymade, βίντεο, ήχο και δράσεις μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εξερευνούν με ποιητική διάθεση τις χρήσεις και τους μετασχηματισμούς των διαφόρων μορφών Ενέργειας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λυδία Ανδριώτη, Θωμάς Αποστόλου, Αλέξης Βασιλικός, Lynda Benglis, Dominic Beattie, Μαρία Ευσταθίου George Eynaud, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Yannis Kounellis, Γιώργος Λάππας, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Αίμυ Παλογιανίδου, Ρένα Παπασπύρου, Maaike Stutternheim, Takis, threeASFOUR & Jessica Mitrani, Ίρις Τουλιάτου, Κατερίνα Ζαφειροπούλου.

Επιμέλεια: Λυδία Ανδριώτη