Το Gagarin 205, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους μεγάλους Dream Syndicate,οι οποίοι θα γιορτάσουν μαζί με το ελληνικό κοινό, τα 30 χρόνια από την παρουσίαση του “The Days of Wine and Roses”. Μαζί τους, οι Last Drive.

 

Οι Dream Syndicate, θα εμφανιστούν στο Gagarin, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013.

 

30(+1) χρονια πριν:

Κυκλοφορεί το The Days Of Wine And Roses από τους Dream Syndicate και τα πάντα αλλάζουν. Αυτό το εξαίσιο μείγμα των ήχων του τότε και του τώρα οριοθετεί το πως πρέπει να ακούγονται τα κιθαριστικά συγκροτήματα του εναλλακτικού ροκ και γίνεται η βίβλος ουκ ολίγων μουσικόφιλων ανα την υφήλιο. Η μπάντα έρχεται ,μετά από λίγα χρόνια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιά μία συναυλία το Πεδίον του Άρεως και παρά τα προβλήματα ήχου κατακτούν το ελληνικό κοινό. Η δεύτερη επίσκεψή τους είναι στο Βεάκειο (Ιούλιος 1987, με support τους δικούς μας Jaywalkers και τους Fleshtones και Hoodoo Gurus να συμπληρώνουν τη βραδιά).

 

25 χρόνια πριν: Νοέμβριος 1988, Ρόδον club:

Οι Dream Syndicate δίνουν την καλύτερη, ίσως, συναυλία τους επί ελληνικού εδάφους στο ιστορικό στέκι της οδού Μάρνη. Μαζι τους οι Last Drive. Εκεί γνωρίζονται με τον Paul Cutler, ο οποίος θα αναλάβει την παραγωγή στο επόμενο album τους. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Ρόδον εκείνη τη βραδιά τη θυμούνται ακόμα.

 

30 χρόνια πριν:

Οι Last Drive εμφανίζονται επίσημα στη δισκογραφία. Το ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού, το οποίο, ευτυχώς για μας, διαρκεί ακόμα και γιορτάζουν την τριαντάχρονη πλέον παρουσία τους με μερικές ξεχωριστές εμφανίσεις.

 

1η Ιουνίου, 2013, Gagarin:

Μία συγκέντρωση φίλων, παρά μία τυπική συναυλία. Οι Dream Syndicate παρουσιάζουν ολόκληρο το Days Of Wine And Roses και μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια τους μας θυμίζουν γιατί υπήρξαν συγκρότημα-σταθμός. Οι Last Drive γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια και μοιράζονται ξανά τη σκηνή με τους Dream όπως τότε στο Ρόδον. Και όπως τότε στο Βεάκειο οι Jaywalkers επανέρχονται για να ανοίξουν τη βραδιά. Ο όρος maximum rock’n’roll ποτέ δεν ακουγόταν πιό περιεκτικός…Μια μουσική συγκέντρωση που θα γράψει ιστορία, όπως ακριβώς και τότε. Τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν κάθε μέρα και δεν είναι να τα χάνει κανείς.