Η νέα δημιουργία της ομάδας Quo Vadis, “The Cré 創造”, ανατρέχει στην ιστορία της εικονογράφησης περνώντας από τα τέσσερα ρεύματα που σμίλευσαν και εξέλιξαν τα comic έως τη σημερινή μορφή τους, συγκεκριμένα το Ιαπωνικό, το Ευρωπαϊκό, το Αμερικανικό και το Sci‐Fi.

Η αισθητική και η κουλτούρα της εκάστοτε «σχολής» αποτυπώνονται υπό τη μορφή μοναδικών επεισοδίων τόσο σκηνικά όσο και χορογραφικά. Η περίτεχνη χρήση υλικών με διαφορετικές υφές και χρώματα σε συνδυασμό με ποικίλες τεχνικές φωτοσκίασης δημιουργούν κουστουμιά, σκηνικά και συναισθήματα, που εναλλάσσονται όπως τα καρέ́ στις σελίδες των comic.

Η άμεση δημιουργία και διαμόρφωση των σκηνικών παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας οδηγούν σε ένα συνεχή́ διάλογο μεταξύ́ δράσης και surroundings. Ο ήρωας του comic, μεσώ της συνεχούς αλληλεπίδρασης του με τον δημιουργό́, έχει την ικανότητα να μεταβεί́ από́ την δισδιάστατη μορφή του στον τρισδιάστατο κόσμο της σκηνής, αποκτώντας ζωή.

Μέσα από το “The Cré 創造” η ομάδα επιχειρεί να δημιουργήσει επί σκηνής ο, τι γεννάται στο μυαλό́ του σκιτσογράφου αλλά́ και το πως πλάθεται μέχρι την τελική́ του μορφή. Το έργο παρουσιάζεται ως work in progress.

Συντελεστές

Χορογραφία: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Χορεύουν: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Performers: Μαρίνα Σασλή, Ορέστης Αλεξιάδης
Μουσική παραγωγή: Βαγγέλης Μπούρος
Stage assistant: Νίκος Κοσμάς
Φωτογράφος: Ορέστης Αλεξιάδης
Σχεδιασμός γραφιστικών υλικών: Φιλιππός Αλεξιάδης
Παραγωγή: Quo Vadis Dance Company 2019