Το An Club παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους Clash από ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη αποτελούμενο από τους

Γιώργο Καζέλη – κιθάρα (ex ΓΚΟΥΛΑΓΚ), Αγαμέμνωνα  Μαρδά – μπάσο ( ex Μοtt Point) Πάνο Παπάζογλου-κιθάρα  Μήτσο Θωμά – τύμπανα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011.

 

Ένα Αφιέρωμα στους Clash δεν είναι μια συνηθισμένη εκδήλωση 

Και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η μουσική συμμορία του Joe Strummer, μέσα στα λίγα χρόνια ακραιφνούς δραστηριότητας, ανέτρεψε σε όλα τα επίπεδα το μουσικό κατεστημένο.

Και ο δεύτερος και ο σημαντικότερος, η εφαρμογή των λεγομένων στα τραγούδια τους. Η καθολική υποστήριξη σε όλες τις μορφές κοινωνικών αγώνων τις τότε εποχής, ανατρεπτικές έμπρακτες απόψεις για την μουσική βιομηχανία, τέλος επαναπροσδιορισμός της Rock, σε αυτό που ήταν κάποτε, τότε που ήταν πηγή χαράς και διασκέδασης.

Αν οι Sex Pistols έχτισαν την πόρτα του Punk Rock, οι Clash έβαλαν τα θεμέλια και ύψωσαν το οικοδόμημα, και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι σε αυτό το οικοδόμημα στηρίχτηκαν πολλά γνωστά σχήματα τα επόμενα χρόνια Αυτό τον Δεκέμβριο μπαίνουμε στον δέκατο χρόνο που ο Joe strummer άφησε τον μάταιο κόσμο.

Ο Strummer ήταν κάτι παραπάνω από ένας ταλαντούχος μουσικός. Ανυπότακτος, και ασυμβίβαστος με οτιδήποτε θεωρούσε ξεπερασμένο και συντηρητικό, ήταν πάντα το ζωντανό παράδειγμα, ανθρώπου που αξίωνε από την τέχνη και τον κόσμο να βάζουν στο κέντρο τον άνθρωπο, και έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.

Μια ομάδα δημιούργησε ένα σχήμα, για να φέρει εις πέρας αυτήν την εκδήλωση και έρχεται από την Θεσσαλονίκη. To σχήμα που θα αποτελείται από τους Γιώργος Καζέλης- κιθάρα (ex ΓΚΟΥΛΑΓΚ), Αγαμέμνων Μαρδάς- μπάσο (ex Μοtt Point) Πάνος Παπάζογλου- κιθάρα, Μήτσος Θωμάς – τύμπανα

Όλα αυτά με πολύ οπτικοαουστικό υλικό Και αυτό έχει μια ιδιαίτερη βάση, καθώς τα περισσότερα σχήματα της πόλης εδώ και 30 χρόνια έχουν σαν μουσικό πνευματική καθοδήγηση.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι CLASH είχαν σαν χρονική αφετηρία, ένα παρόμοιο κοινωνικό περιβάλλον με τις ίδιες κοινωνικό πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας με τον χειρότερο τρόπο.