Η ταινία θα προβάλλεται από το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013.

Σύνοψη:

Επτά νεαρές γυναίκες. Μία έπαυλη χτισμένη πάνω σ’ έναν κυκλαδίτικο βράχο. Μια σειρά μαθημάτων πάνω στην πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη και την απώλεια. Ένας κλειστός κύκλος μελαγχολίας στο κατώφλι που χωρίζει ένα κορίτσι από μια γυναίκα – στο διηνεκές.

Σχετικά με την ταινία:

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη παρουσίασε την εικαστική εγκατάσταση  The Capsule και την ομώνυμη ταινία στο Barney’s της Νέας Υόρκης στα πλαίσια του DesteFashionCollection 2012. Η ταινία  The Capsule, μια ελληνική γοτθική ιστορία μυστηρίου, είναι εμπνευσμένη από το έργο της Πολωνής καλλιτέχνιδας Αλεξάντρα Βαλισέφσκα. Η Τσαγγάρη συνεργάστηκε για το The Capsule με νεαρούς πρωτοπόρους σχεδιαστές που προκαλούν τα όρια της μόδας και την μετατρέπουν, μέσα από ένα παιχνίδι με τη γλυπτική, σε τέχνη που μπορεί να φορεθεί. Στο Capsule πρωταγωνιστεί ένα διακεκριμένο διεθνές γυναικείο καστ: η Αριάν Λαμπέντ (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας 2010 για την ταινία Attenberg), η Κλεμάνς Ποεζί, γνωστή από τις ταινίες “Χάρι Πότερ” και “127 Ώρες”, η Ιζόλντα Ντιτσακ, πρωταγωνίστρια στο “Φάουστ” του Αλεξάντερ Σοκούροφ.

Καστ:

Αριάν Λαμπέντ, Clémence Poésy, Isolda Dychauk, Ευαγγελία Ράντου, Aurora Marion, Deniz Gamze Ergüven, Σοφία Ντώνα.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Σενάριο: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Aleksandra Waliszewska

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θύμιος Μπακατάκης

Μοντάζ: Matt Johnson

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Κοστούμια: Sandra Backlund, Bordelle, Ying Gao, Cat Potter, Isabelle Vigier, Marc Jacobs for Louis Vuitton, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Vassilia Rozana

Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Executive Producer: Δάκης Ιωάννου

Παραγωγός: Μαρία Χατζάκου, Κυριάκος Καρσέρας, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Παραγωγή: Haos Film, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Αθηνά Τσαγκάρη:

H Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη δουλεύει ως σκηνοθέτις και παραγωγός στη γενέτειρά της, την Ελλάδα, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη της επαφή με τον κινηματογράφο ήταν όταν έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του  Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, “Slacker”. Η πτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, η μικρού μήκους ταινία “Fit”, προτάθηκε στα σπουδαστικά Όσκαρ, ενώ η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, “Η Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ”, μια ταινία δρόμου επιστημονικής φαντασίας, κέρδισε τη διεθνή κοινότητα και αγοράστηκε από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης για τη μόνιμη συλλογή του. Το 2004 σκηνοθέτησε τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και τα περίφημα «ζωντανά» βίντεο μεγάλης κλίμακας (Large Scale Projections) που προβλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, το 2009. Η δεύτερη ταινία της, το Attenberg έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, όπου κέρδισε το βραβείο Coppa Volpi Α΄ γυναικείου ρόλου (Αριάν Λαμπέντ) και 13 βραβεία συνολικά σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η πρόταση για την επόμενη ταινία της Duncharon διακρίθηκε με το βραβείο France Cinéma Award στο φόρουμ CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το 2012. Το 2013 συνεργάζεται ξανά με τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αφού εμφανίζεται στην νέα ταινία του Before Midnight, η οποία γυρίστηκε στην Πελοπόννησο το καλοκαίρι του 2012. 

Φιλμογραφία:

2012 The Capsule (short)

2010 Attenberg

2009 Reflections (Large Scale Projection – The Acropolis Museum Opening)

2007 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου (κινηματογραφική απόδοση)

2001 Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ

1994 Fit (short)