The Bright Stream [To κρυστάλλινο ρυάκι]. Δύο ρώσοι δημιουργοί από δύο διαφορετικές εποχές: ο μεγάλος συνθέτης του 20ού αιώνα Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο κορυφαίος χορογράφος του καιρού μας Αλεξέι Ρατμάνσκι. Ένα απολαυστικό έργο που ξεχειλίζει από χιούμορ και ανεβαίνει μόνο στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι. Μια εξαιρετική διανομή με τα πιο λαμπρά αστέρια του χορευτικού στερεώματος. Μια ξεχωριστή παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα. Η μετάδοση του μπαλέτου The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] είναι η δεύτερη στο πλαίσιο της επιτυχημένης σειράς με ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων μπαλέτου από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow) που έχει ενθουσιάσει τους φίλους του χορού. Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé Live.

The Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι]

Mε μουσική αφετηρία την ιδιοφυή παρτιτούρα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς –το τελευταίο μπαλέτο που έγραψε–, ο Αλεξέι Ρατμάνσκι δημιουργεί μια αριστουργηματική χορευτική κωμωδία που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικό, συχνά ειρωνικό, χιούμορ. Αναπάντεχες παρεξηγήσεις και χαρακτήρες γεμάτοι ζωντάνια συνθέτουν ένα εύθυμο χορευτικό τοπίο με άμεσες αναφορές στην εποχή της Σοβιετικής Ρωσίας. Γιορτή του θερισμού. Ένας περιπλανώμενος χορευτικός θίασος επισκέπτεται ένα σοβιετικό συνεταιριστικό αγρόκτημα, όπου μια Μπαλαρίνα του θιάσου ξανανταμώνει με την παιδική της φίλη Ζίνα. Για να δώσουν ένα γερό μάθημα στον άπιστο σύζυγό της τελευταίας, η Ζίνα, η Μπαλαρίνα και ο άντρας της αποφασίζουν να ανταλλάξουν ταυτότητες μόνο για ένα βράδυ. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η σκηνή στην οποία, ο κορυφαίος χορευτής των Μπολσόι Ρουσλάν Σβορκτσόβ εμφανίζεται στη σκηνή ντυμένος Συλφίδα!

Η απευθείας μετάδοση του μπαλέτου The Βright Stream εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Οι φετινές μεταδόσεις συνδυάζουν τον κλασικό χορό με τη σύγχρονη δημιουργία: τρία «αθάνατα» κλασικά αριστουργήματα (Ωραία Κοιμωμένη, Λίμνη των κύκνων, Καρυοθραύστης), τρία έργα που οι λάτρεις του χορού μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο στο Μπαλέτο Μπολσόι (The Golden Age [Η χρυσή εποχή], Τhe Bright Stream [Το κρυστάλλινο ρυάκι] και Ένας ήρωας του καιρού μας) καθώς και μια Βραδιά σύγχρονου χορού (νέα παραγωγή).   

Συντελεστές:

Τhe Bright Stream (Tο κρυστάλλινο ρυάκι)
Κωμικό μπαλέτο σε δύο πράξεις
Διάρκεια: 2 ώρες

Μουσική: Dmitri Shostakovich
Χορογραφία: Alexei Ratmansky
Λιμπρέτο: Adrian Piotrovsky, Fyodor Lopukhov
Μουσική διεύθυνση: Pavel Sorokin
Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι

Διανομή: Svetlana Lunkina (Ζίνα), Mikhail Lobukhin (Πιοτρ), Maria Alexandrova (η Μπαλαρίνα), Ruslan Skvortsov (ο Χορευτής Μπαλέτου), Denis Savin (ο Ακορντεονίστας), Alexei Laporevich (ο Γέρος Ένοικος Αγροικίας)

Με το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.